„VAŽNO JAČATI REPUBLIKU SRPSKU“ - Dačić: Nema promene Dejtona ispod stola

Tanjug

02. 01. 2021. u 13:12

ODNOSI Srbije i Republike Srpske su primer kako treba da izgledaju odnosi dve najbliže zajednice, kaže predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i poručuje da Beograd neće dozvoliti da se pritiscima i "ispod stola" promeni dejtonski poredak.

„ВАЖНО ЈАЧАТИ РЕПУБЛИКУ СРПСКУ“ - Дачић: Нема промене Дејтона испод стола

Nikola Skenderija

-Ne možemo da dopustimo da neko osporava Republiku Srpsku, traži njeno ukidanje, ili da traži da BiH prizna kosovsku nezavisnost. To ni do sada nismo tolerisali, a nećemo ni ubuduće - rekao je Dačić u prazničnom intervjuu za Srnu.

Naglasio je da je važno da održimo zajedništvo u odbrani postojanja Republike Srpske, u njenom stalnom jačanju, pre svega ekonomskom, kao i u još jačim vezama sa Srbijom.

-Naše približavanje će ići još brže kroz naše ekonomske veze, kroz gradnju i modernizaciju infrastrukture, kroz podršku projektima iz zdravstva i obrazovanja - rekao je Dačić.

Naveo je da su u 2020. godini donete neke važne zajedničke odluke, poput projekta aerodroma u Trebinju, Hidroenergetskog sistema "Gornja Drina" i gradnje deonica auto-puta prema Repiblici Srpskoj i dalje ka Sarajevu.

-Takvi poslovi nas trajno vezuju jedne za druge - rekao je Dačić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega