UČESTALO PSIHIČKO NASILJE: Zvornički Centar za socijalni rad o sukobima u porodici

D. G.

20. 12. 2020. u 18:10

PORED policijskih stanica, odnosno organa bezbednosti, centri za socijalni rad su na prvoj liniji, kako u slučajevima prijava nasilja u porodici, tako i u samoj prevenciji i mogućem sprečavanju posledica nasilnog ponašanja.

УЧЕСТАЛО ПСИХИЧКО НАСИЉЕ: Зворнички Центар за социјални рад о сукобима у породици

Foto Ilustracija Deposhitphoto

Prema podacima Centra za socijalni rad u Zvorniku, tokom protekle godine u ovoj ustanovi primljeno je 57 obaveštenja o nasilju u porodici, kako od strane žrtava, policije, zdravstvenih ustanova, tužilaštava, tako i od svedoka takvih slučajeva.

- U prvih šest meseci ove godine broj primljenih slučajeva nasilja u porodici je 28. Prema vrsti nasilja u porodici, tokom 2019. godine, najzastupljenije je bilo fizičko nasilje, dok je u peridou januar - juni ove godine najveći broj slučajeva nasilja bio prihičkog karaktera - rekla je Sara Milić iz Centra za socijalni rad u Zvorniku.

STAROSNA DOB

KADA je u pitanju starosna dob, onda je najveći broj žena žrtava nasilja u porodici između 31. i 64. godine, kaže Sara Milić iz Centra za Socijalni rad.

Od evidentiranih slučajeva nasilja u porodici, među žrtvama prevladavaju žene, jer su one skoro duplo više izložene nasilju u takvoj zajednici u odnosu na muškarce - rekla je Milićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati