UŽAS U DONJIM VIJAČANIMA: Odsekao sebi tri prsta na groblju za vreme sahrane

Ninko Đurić

25. 08. 2020. u 16:32

BRANE Preradović (46) iz Donjih Vijačana, kod Prnjavora, sekiricom je odsekao sebi tri prsta na levoj ruci i zbrinut je na Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci.

УЖАС У ДОЊИМ ВИЈАЧАНИМА: Одсекао себи три прста на гробљу за време сахране

Foto: Novosti arhiva

Da slučaj bude bizarniji, nesvakidašnji čin seče vlastitih prstiju kakav se retko viđa i na filmskom platnu, odigrao se tokom opela, odnosno ukopa pokojnika, Branetovog komšije 77-godišnjeg O.P., na seoskom groblju u Donjim Vijačanima.

„Novosti“ saznaju da ovo, inače, nije Branetova prva seča prstiju?! On se, pre neku godinu, odlučio na sličan čin, kada je kod kuće, naočigled majke, na panju odsekao mali prst.

Takođe na levoj ruci, pa mu je sada na njoj ostao samo palac!

Zasad je nepoznat motiv, odnosno zašto se ovaj Vijačanac ponovno odlučio na seču i to čak tri prsta, i to na groblju i u vreme sahrane.

PRVA POMOĆ

TEŠKO povređenom Branu Preradoviću prva pomoć ukazana je u prnjavorskom Domu zdravlja, da bi potom hitno bio prebačen u UKC RS u Banjaluku. Nezvanično saznajemo da je umeđuvremenu smešten u neku od zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.

Kako i sam kaže, šokantni događaj od prošlog petka, potvrdio nam je i sveštenik, paroh, vijačanski Branislav Aleksić.

- Sve se odigralo dok sam služio opelo i svi smo u šoku i neverici. Niko tačno ne zna zašto se naš parohijan odlučio na tako strašan potez, koji nas je sve potresao. Ničim nije naslućivao da će tako nešto učiniti - kaže za „Novosti“ sveštenik Aleksić.

Naši sagovornici, očevici sa sahrane, pričaju da se Brane lečio od ovisnosti od alkohola, da zadnjih godinu dana nije pio, ali da je tog dana do groblja došao na biciklu, sa sekiricom i vidno pripit.

BORIO SE DA PREŽIVI

BRANE Preradović, kako saznajemo, nakon pre neku godinu rastave od supruge sa kojom ima dvoje dece, živi sa majkom u porodičnoj kući u Donjim Vijačanima. Komšije za njega kažu da, osim poroka sa alkoholom, kojim je isključivo samom sebi štetio, sa njim nemaju nikakvih problema, i da važi za dobrog čoveka koji se nadničarenjem bori da preživi. Mnogi su se ponadali da je prebrodio opaki problem, sve dok se na groblju nije pojavio sa sekiricom u ruci i pripit, odlučivši se na tako radikalan potez. 

- Pitao sam se zašto Brane sekirom udara po kamenom koritu, od grobljanske vode. Šokirao sam se kada sam bolje video da, zapravo, frkću krv, ali i prsti - ispričao nam je jedan od očevidaca.

Dok su šibali mlazevi krvi iz ruke krvavog čoveka, čulo se kako govori da ga na taj čin „niko nije naterao, ni nagovorio, i da je to svojevoljno učinio“. Ubrzo su na poziv uspaničenih učesnika sahrane pristigli iz hitne pomoći i policija. Međutim, kolika je panika vladala govori i činjenica da niko od prisutnih nije bio toliko pribran da sa teško povređenim čovekom otpremi i odsečene prste.

- Zadugo smo mahali i dozivali za kolima hitne pomoći, ali, očito, i oni su bili šokirani događajem  i u žurbi da spasu život povređenom koji je jako krvario. Tri prsta su ostala kao dokaz policiji šta se dogodilo-pričaju nam svedoci ovog užasnog događaja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)