KOVID BOLNICA U BIJELJINI: Slatka zahvalnost

V.Mitrić

22. 08. 2020. u 15:08

U KOVID bolnici i Bijeljini zbrinuta su 23 bolesnika. U protekla 24 sata zabeležen još jedan smrtni slučaj. Radi se o osobi starije životne dobi.

КОВИД БОЛНИЦА У БИЈЕЉИНИ: Слатка захвалност

Foto: V.Mitrić

Dva bolesnika su u teškom stanju, nalaze se na neinvazivnoj mehaničkoj podršci.

- Većina bolesnika zahteva povremenu ili stalnu kiseoničku terapiju, saopšteno je na sastanku Kriznog štaba Bolnice na čijem je čelu, sada, jedan od najugledniojih lekara na obe obale Drine, akademik SKANU profesor dr Zlatko Maksimović.

U Bijeljini je registrovano sedam novih slučajeva pozitivnih na virus korona. Epidemiološka situacija u Bijeljini je i dalje nesigurna.

- Apelujemo na sve da poštuju propisane mere zaštite (nošenje zaštitnih maski, fizička distanca i dezinfekcija ruku). Budimo društveno odgovorni, čuvajmo sebe i svoje zdravlje, a na taj način ćemo sačuvati i zdravlje svojih najbližih, ali i drugih oko nas - kaže dr Maksimović.

Beležimo i lep gest zahvalnosti osoblju Kovid bolnice, koju je upriličio uputio je izlečeni pacijent koji je bio zbrinut na intenzivnom odeljenju Kovid bolnice više od mesec dana, najvećim delom na respiratoru. Bitku protiv kovid-19 dobio je zahvaljujući bespoštednoj borbi medicinskog osoblja, pa je odlučio da im se na tome zahvali kroz darovanu tortu i kolače, na slici. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista