KORONA NE UTIČE NA PRODAJU STANOVA: Trgovci nekretninama u Trebinju zadovoljni

D. CURAĆ

22. 07. 2020. u 14:26

TRGOVCI nekretninama sa područja grada Trebinja kažu da su iznenađeni činjenicom da i pored pandemije virusa korona, ponuda, potražnja i cene nekretnina u tom delu Srpske nisu se znatno promenili.

КОРОНА НЕ УТИЧЕ НА ПРОДАЈУ СТАНОВА: Трговци некретнинама у Требињу задовољни

Foto D. Curać

Cene stanova u Trebinju i dalje su ostale na istom nivou kao pre pandemije vurusa korona.

- Cene su ostale iste. Zavisno od kvaliteta gradnje i lokacije iznose od 1.700 do 2.700 maraka u novogradnji, odnosno od 1.000 do 1.250 za stare stanove - rekao je Mirko Stanković, iz "Europartnera" Trebinje.
Jedino što se promenilo u odnosu na period pre pandemije je što je realizacija usporena.
- Nismo očekivali da će trgovina nekretninama ostati na istom nivou, a samo je usporena realizcija. Kupci su uglavnom iz drugih država, sve se odvija preko interneta i to je zasada najveći problem - istakla je Mubina van Ven-Isović iz "HPM nekretnina" Trebinje.
Ono što je novo, a što je verovatno posledica situacije sa virusom korona je to što je interes kupaca poraslo za imanja u okolini Trebinja.
- Traže se objekti za obradivim zemljištem ili samo obradivo zemljište - dodala je Ven-Isovićeva.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći