NASTAVLJEN POGORŠAN TREND U SRPSKOJ: Još 50 novozaraženih virusom korona, dvoje umrlo

Novosti onlajn/M. B.

14. 07. 2020. u 12:23

U PROTEKLA 24 sata u Republici Srpskoj je testirano ukupno 237 uzoraka, a potvrđeno je 50 pozitivnih slučajeva na virus korona.

НАСТАВЉЕН ПОГОРШАН ТРЕНД У СРПСКОЈ: Још 50 новозаражених вирусом корона, двоје умрло

Foto: Printscreen

Prijavljena su i dva smrtna slučaja u Ljubinju i na Sokocu.

Od početka epidemije 4. marta, u Srpskoj je testirano ukupno 42.126 uzoraka, a potvrđeno je 3.254 pozitivnih na koronavirus, dok je oko 52 odsto zaraženih oporavljeno. Od posledica Covid -19 preminula je 141 osoba.

Najviše zaraženih je u grupi od 30 do 64 godine, a najmanje kod dece do četiri godine.

V.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS Branislav Zeljković kazao je danas da se nastavlja trend pogoršanja epidemiološke situacije, te da je to posebno izraženo u određenim opštinama, dok su u nekim lokalnim zajednicama žarišta stavljena pod kontrolu.

On je istakao i da Institut ima dovoljno testova i da se oni kontinuirano nabavljaju, a da se u komercijalne svrhe mogu testirati samo građani koji idu raditi u inostranstvo, te studenti i đaci koji se školuju vani, ali ne i oni koji planiraju turistička putovanja.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)