TALENAT UZDARJIMA OVEREN: Novi, veliki uspeh malog Đorđa Perića iz Bijeljine

V. Mitrić

17. 06. 2020. u 13:11

Desetogodišnji virtuoz na harmonici Đorđe Perić iz Bijeljine osvojio je tri zlatne medalje na međunarodnom festivalu " Konstelation" , održanom od 14. do 16. juna u Ukrajini.

ТАЛЕНАТ УЗДАРЈИМА ОВЕРЕН: Нови, велики успех малог Ђорђа Перића из Бијељине

Foto: Arhiva VN

Ovaj talentovani i dosad mnogim muzičkim uzdarjima okićeni Bijeljinac, zlato je osvojio u solo-instrumentalnom žanru uzrasta do 12 godina sa maksimalnim brojem bodova, u duo kategoriji je, sa Dejanom Jovičićem uzrasne katogorije do 12 godina i kategoriji trio sa Amarom Ćosićem i Dejanom Bjelobadom uzrasne kategorije do 16 godina.

Đorđe u izjaviu za naš list ponosno naglašava da mu je  je  ovo 54 nagrada iz jedanaest zemalja.

Divan je osećaj kada u rukama imate zlato za ono što voliši i učiš i povrh toga i sve desetke  na međunarodnom takmičenju, jer prestavljam, svim srecem, svoju zemlju na najbolji mogući način - priča Perić.

Organizator festivala je Udruženja umetnika "Sozvezdie" iz Ukrajine. Ove godine, prvi put, održaan je  on-lajn zbog pandemije korona virusa.Takmičilo više od  300 muzičara  iz  desetak evrpskih zemalja.

U žiriju su bili s istaknuti profesori sa Nacionalne muzičke akademije "P.I. Čajkovski " iz Kijeva, i Nacionalne muzičke akademije "A.Neždanova" iz Odese.

Nagrađeni takmičari su učenici OMŠ "Kornelije Stanković" Bijeljina-Ugljevik u klasi profesora Slaviše Perića, koji ovom prilikom dobio priznanje za izuzetno visok nivo u pedagoškom radu i umjetničkom stvaralaštvu i rezultativnosti u obrazovanju mladih instrumentalista.

- Meni je veliko zadovoljstvo jer sam dobio priznanje iz Ukrajine tamo gde sam završio  prestižnu Muzičku akademiju „A. Neždanova“ iz Odese u klasi profesora Vladimira Murze“ - kaže profesor dr Slaviša Perić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)