SEDMICA MATURSKIH SLAVLJA: Više od 900 srednjoškolaca sa područja Bijeljine završilo školovanje

B.Milošević

27. 05. 2023. u 09:00

SEDMICU maturskih proslava i završetak škole otvorili su učenici Ekonomske škole, a preksinoć je bijeljinskim ulicama svečano prodefilovalo 250 učenika i profesora Medicinske i poljoprivredne škole.

СЕДМИЦА МАТУРСКИХ СЛАВЉА: Више од 900 средњошколаца са подручја Бијељине завршило школовање

foto: B. Milošević

Odeveni u svečane maturske haljine i odela, uz neizbežnu pratnju ponosnih roditelja, rodbine, prijatelja, novopečeni medicinari, tehničari, ispunili su Trg kralja Petra u centru Bijeljine, nakon čega su završetak školovanja proslavili u gradskom hotelu.

Zoran Despotović, direktor škole, kaže da je ovo jedna od najboljih generacija, sa 50 odlikaša od prvog do četvrtog razreda i troje vukovaca.

- U našem srednjoškolskom centru obrazujemo buduće zdravstvene radnike, veterinarske tehničare, učenike prehrambeno-prerađivačke struke. Ove godine su svi obavili praktičnu nastavu - kaže direktor Despotović.

Ivana Džinić je završila Medicinsku školu, koju će, kaže,pamtiti po nezaboravnim trenucima.

Slede tehničari i gimnazijalci

NAREDNIH dana, mladost i lepota ispuniće gradski trg sa učenicima iz Tehničke škole "Mihajlo Pupin", Muzičke i srednje škole iz Janje, kao i učenicima Gimnazije "Filip Višnjić".

- Bilo je i uspona i padova, ali mladost je sve to uspešno prebrodila. Želim da se ovde usavršavam, ali mislim da ću posao, ipak, potražiti u nekoj od zapadnih zemalja - kaže Ivana.

Kuriozitet ove generacije Medicinske škole je što su u svom odeljenju imali trojke - dve sestre i brata, rođene istog dana. Andrea, Milenko i Anastasija Božić su sa odličnim uspehom završili školovanje.

- Nastavljamo na Medicinskom fakultetu u Beogradu, a nakon osnovnih studija, odabraćemo neke specijalnosti - poručuju Božići.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a