RUSKI ODGOVOR BLINKENU: Šta predstavlja "Putinov put"?

Novosti online

30. 03. 2023. u 16:18

PUT ruskog predsednika Vladimira Putina jeste put ka istinskoj nezavisnosti i suverenitetu, navodi se u komentaru i reagovanju Ambasade Ruske Federacije u BiH na optužbe američkog državnog sekretara Entoni Blinkena.

РУСКИ ОДГОВОР БЛИНКЕНУ: Шта представља Путинов пут?

Foto: EPA/Profimedia/ilustracija

Komentar ruske Ambasade u BiH prenosimo u celosti:

Državni sekretar SAD Entoni Blinken u svom tvitu spominje put ruskog predsednika Vladimira Putina te naziva taj put "autoritarnim". U stvari to jeste put ka istinskoj nezavisnosti i suverenitetu. Put da se postane svesnim svojih nacionalnih i egzistencijalnih interesa. Put ka razumevanju na kakav način ih treba braniti.

Ako se krene putem Bajdena onda se na kraju dođe degenerativnom bezumlju, kada se više ne pravi razlika između istine i laži sa licemerstvom. Između demokratije i slobode sa jedne strane i ropstva i poniženja sa druge. I onda se počinje pričati sa prizracima i sa prazninom.

Put Putina podržava ogromna većina stanovništva Rusije. Put Bajdena - rekordno nizak broj Amerikanaca.

Onda, gospodine državni sekretaru - izvolite - hrabro idite - Putem Bajdena!

Uzgred rečeno, o demokratiji. Tvrde da je najbolju knjigu o demokratiji u Americi napisao stranac. Kada se upoznaješ sa nekim tekstovima učesnika Samita za demokratiju, onda stekneš čvrsto uverenje da ih napisala veštačka inteligencija.

Ali sve je u njima veštačko, pa nema nikakve inteligencije. Samo da se zadovolji džinovski, autohipnotizirajući američki ego.

Ali kada se intelekt uključuje onda ispadaju sasvim neočekivani rezultati za organizatore - skoro polovina učesnika je odbila da se pridruži završnom dokumentu ovog sumnjivog skupa ili njegovim pojedinim stavovima.

Ali Vašington ne popušta - radi podrške demokratije se izdvajaju naredni milioni zelenog papira. U stvari to jeste prvi znak države u bankrotstvu, kada sve probleme rešavaju uz pomoć mašine za štampanje novca.

Demokratija u Americi? Nemojte nasmejavati naše papuče!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)