ODRŽANA OSMA TRKA U KAMENU – "TREBINJE VERTIKAL": I staro i mlado trčalo na Leotar

D.Curać

27. 03. 2023. u 08:00

DEJAN Žerajić iz Nevesinja i Miluša Bošković iz Kotora pobednici su osme "Trebinje vertikal - trke u kamenu", koja se održava u Trebinju. Takmičari, njih oko 250, imali su zadatak da istrče od Arslanagića mosta na Trebišnjici do vrha planine Leotar, stazom dugom oko pet kilometara po hercegovačkom kršu sa 1.000 metara vertikalnog uspona.

ОДРЖАНА ОСМА ТРКА У КАМЕНУ – ТРЕБИЊЕ ВЕРТИКАЛ:  И старо и младо трчало на Леотар

D. Curać

Miluši Bošković ovo je peta pobeda u Trebinju u isto toliko nastupa, a kako kaže, ove godine imala je poseban motiv, s obzirom da je trčala za lečenje dvoje mladih ljudi iz Trnova i Istočnog Sarajeva, kojima je donirala svoju nagradu.

- Moje učešće ovoga puta bilo je humanitarnog karaktera, a novac od nagrade doniraću za pomoć u lečenju devojčice Magdalene Vlaški iz Trnova. Iskoristila bih priliku da pozovem sve građane BiH da pozovu humanitarni broj 1412 i doniraju jednu KM za lečenje Miloša Božovića - rekla je Boškovićeva.

Žerajić je na vrh Leotara istrčao za 46 minuta i 37 sekundi, a takođe je odbranio titulu osvojenu prošle godine.

- Bilo je teško na početku jer su "povukli" takmičari koji trče stazu, ali čim smo krenuli upsponom uspeo sam da uhvatim svoj ritam i do kraja ostati prvi - istakao je Žerajić.

KVALIFIKACIJE

ONO što je novina je da je ovo izdanje "Trebinje vertikala" pored ostalog bilo i kvalifikaciona trka za pet reprezentacija za Evropsko skajraning prvenstvo u Gusinju - Crna Gora. Osim trebinjske "Trke u kamenu", tu su još dva formata ove trke, jedan u Hrvatskoj - Absolute Biokovo Challenge i "Vertikalni kilometar" na Ultra trail Stara planina u Srbiji.

Predsednik PD "Vučji zub" Igor Škero izrazio je zadovoljstvo što je ovaj kolektiv po osmi put bio domaćin takmičarima iz regiona i Evrope, a da je sve proteklo u najboljem redu.

- Raduje nas što nam se svi vraćaju, ali dolaze i novi učenici. Videli ste da je na stazi bilo i mladosti i veterana, tako da je naša trka sjajan sportska manifestacija - naglasio je Škero.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati