OBEZBEĐUJU ZALIHE: Akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u Ugljeviku, dragocenu tečnost dalo više od 150 ljudi

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

25. 03. 2023. u 15:41

AKCIJA dobrovoljnog davanja krvi okupila je u Ugljeviku više od 150 dobrovoljnih davalaca iz 23 udruženja Republike Srpske i Srbije.

ОБЕЗБЕЂУЈУ ЗАЛИХЕ: Акција добровољног давалаштва крви у Угљевику, драгоцену течност дало више од 150 људи

foto V Mitrić

Organizator današnje tradicionalne akcije je Društvo dobrovoljnih davalaca krvi (DDDK) „Rudar“ iz Ugljevika koji su poznati širom regiona kao jedno od najmasovnijih i najorganizovanijih društava. Predsednik DDDK “Rudar” Zoran Milović zahvalio je svima koji su podržali ovu humanitarnu akciju.

-U toku godine organizujemo dve velike akcije u opštini Ugljevik a podržavamo sve akcije širom Srpske - rekao je Milović.

Cilj ovog udruženja, istakao je Milović, jeste  da privuče mlade ljude.

-U narednom periodu organizovaćemo akciju u srednjim školama gde će mladi ljudi darivati krv-najavio je Milović koji je rekao da DDDK “Rudar” broji 1.250 članova.

Akciji je prisustvovao i načelnik opštine Vasilije Perić, koji se zahvalio učesnicima na humanosti.

Lekar Dragana Vojnović iz Službe za transfuzijsku medicinu Bijeljina rekla je da se u akciji očekuje više od 150 doza krvi.

- Stvaramo zalihe krvi za celu Republiku Srpsku. Imamo svih krvnih grupa dovoljno na zalihama - saopštila je Vojnovićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)