LJUBIŠA PETROVIĆ OSTAJE GRADONAČELNIK BIJELJINE: Propao opoziv prvog čoveka najvećeg grada Semberije

S. MIŠLjENOVIĆ

21. 03. 2023. u 07:30

LjUBIŠA Petrović ostaje gradonačelnik Bijeljine jer nije uspeo opoziv koji je pokrenula koalicija na čelu sa SNSD. Od 47.000 građana Bijeljine koji su glasali u nedelju, protiv opoziva je bilo oko 32.000, dok je za opoziv Petrovića bilo oko 15.000 građana.

ЉУБИША ПЕТРОВИЋ ОСТАЈЕ ГРАДОНАЧЕЛНИК БИЈЕЉИНЕ: Пропао опозив првог човека највећег града Семберије

Foto: V.Mitrić

Gradonačelnik Petrović je rekao, nakon što su obelodanjeni rezultati, da je ovo "još jedna velika narodna pobeda".

- Hvala svim ljudima koji su u prethodnom periodu u atmosferi referenduma učinili sve da ispravnost i odluke koje smo potvrdili zaista dobiju jedan sjaj. Ova pobeda je i velika pobeda SDS - rekao je Petrović.

Milan Miličević, predsednik SDS, poručio je da ta stranka nastavlja da radi na terenu.

- U ime SDS zahvaljujem se svim stanovnicima Bijeljine što su vrlo ozbiljno shvatili ovaj referendum i dali svoj glas protiv opoziva - rekao je Miličević, ističući da druga "crvena" strana konstantno pokušava da skrene pažnju sa važnih pitanja.

PEŠKE ZA BANjALUKU!

LjUBIŠA Petrović je nakon što je 8. februara odlučeno da se ide na njegov opoziv poručio da će nakon što "polome" zube u Bijeljini i propadne opoziv, uzeti zastavu Republike Srpske, zastavu Grada Bijeljina i zastavu Srpske demokratske stranke, i ići peške od Bijeljine kroz Brčko, Šamac, Modriču, Doboj i druge opštine, zajedno sa narodom ka Banjaluci.

Pozvao je Vladu RS da Narodnoj skupštini predloži odluku o raspuštanju gradske Skupštine koja sada nema legitimitet.

- Ako imaju imalo obraza oni će podneti ostavke - rekao je Miličević.

S druge strane, u SNSD su prihvatili još jedan poraz u Bijeljini, koja tako ostaje i dalje neosvojiva tvrđava za najjaču stranku u Srpskoj. Lider SNSD, Milorad Dodik, izjavio je da poštuje volju građana Bijeljine i zahvalio svima koji su izašli na referendum, posebno aktivistima SNSD i koalicije, koji su smatrali da je smena gradskih čelnika uslov napretka tog grada.

- SNSD i ja kao predsednik poštujemo volju građana Bijeljine i uvek smo je poštovali - naveo je Dodik.

On je rekao da je uveren da je referendum o opozivu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića protekao u demokratskoj atmosferi.

- Za razliku od SDS, koji je počeo kuknjavu o krađi rezultata, uveren sam da je sve proteklo u demokratskoj atmosferi uz poštovanje svih propisa Republike Srpske. SNSD će nastaviti da ulaže napore u razvoj Bijeljine i njeno snažnije povezivanje s ostatkom Republike Srpske, naveo je Dodik.

Šef štaba Narodne koalicije za opoziv gradonačelnika Bijeljine Miroslav Milovanović izjavio je da će poštovati volju građana Semberije i Bijeljine koji su na referendumu rekli da Petrović treba da ostane gradonačelnik do kraja mandata.

- U politici postoje i pobede i porazi, ovoga puta mi smo poraženi i čestitamo drugoj strani - rekao je Milovanović.

Na pitanje da li će biti promena u Gradskom odboru SNSD zbog poraza, Milovanović je rekao da to treba pitati predsednika SNSD Milorada Dodika.

- Sve stranke koalicije dale su svoj maksimum. Mi smo rekli razloge i pokrenuli opoziv, građani su rekli svoje i mi moramo poštovati njihovu volju - dodao je Milovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)