RADOVI U BIJELJINI: Obnova pet ambulanti na području grada

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

20. 03. 2023. u 20:27

U TOKU su radovi na prostoru oko ambulante porodične medicine u Majevičkoj ulici u Bijeljini, a gradonačelnik Ljubiša Petrović najvljuje rekonstrukciju još pet zadravstvenih ustanova na području grada.

РАДОВИ У БИЈЕЉИНИ: Обнова пет амбуланти на подручју града

Foto V Mitrić

Gradonačelnik Ljubiša Petrović obišao je juče radove i rekao da će ambulante biti obnovljene u čak pet mesnih zajednica. Petrović je naglasio da je u sklopu javne nabavke za rekonstrukciju pet ambulanti iz budžeta rada izdvojeno 143.000 KM. Osim ambulante u Majevičkoj, uređene će biti i ambulante u Suvom Polju, Gornjem Crnjelovu, Velikoj Obarskoj i Brocu.

On je istakao da se sa ovakvim aktivnostima neće stati ni u budućnosti, jer je povećanje kvaliteta primarne zdravstvena zaštite imperativ.

- Nastavljamo dalje sa izvođenjem radova raspisivanjem javnih nabavki, a sredstva će biti usmerena za radove na ambulanti u Amajlijama - najavio je Petrović.

Osvrnuvši se na probleme u pristupu zdravstvenim ustanovama koje imaju osobe sa invalidietom, rekao je da neke postojeće rampe, kao što je slučaj u ambulanti u Majevičkoj, nisu adekvatne, te da to mora biti korigovano - konkretno tokom izvođenja radova koji su u toku.

Inače, vrednost radova u ambulanti u Majevičkoj ulici iznosi  70.000 KM, a obuhvata uređenje dvorišta ambulante ozelenjavanjem, postavljanje behaton ploča, rekonstrukciju postojećeg dela i postavljanje nove ograde.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju