ODLAZAK MILKE TOMIĆ: Žene heroine iz Međaša kod Bijeljine

V.Mitrić

19. 03. 2023. u 15:32

NA mesnom groblju u Međašima, kod Bijeljine, sahranjen je a Milka Tomić(68), koja je bila više od tri decenije neumorni aktivistkinja Dečje ambasade „Međaši“, koja se, od prvih do današnjih dana, bori za prava dece, ne samo u BiH, već i regionu, Evropi i svetu.

ОДЛАЗАК МИЛКЕ ТОМИЋ: Жене хероине из Међаша код Бијељине

foto v mitrić

Manifestacije DA „Međaši“, u njenom predratnom i poratnom sedištu, kraj Drine, godinama su bile nezamislice bez Milke, koja je ljubeći i voleći svoju decu, Dušicu i Tomu, a potom i unučad Teu Taru, snahu Smilju i uvek, kao svoja čeda, Miku, Svemira i Saru, pokazivala ljubav i brigu prema svoj deci sveti i dobrim ljudima.

- Iz Međaša, iz naše kuće, sa Dečje zemlje „M“ nikad niko nije otišao ni gladan, ne nezadovoljan, ni ljut i tako mora da bude -govorila bi često Milka saradnicima kada se organizuju, ovde, veliki skupovi o zaštiti dece od onog da treba mališani da budu zaštićeni prilikom hapšenja roditelja do inicijative da se u BiH i druge zemlje, gde nema uvede Alimentacioni fond.

Milka je bila sinonim žene i majke heroine u minulim teškim, često suludim i opakimim godinama. Ostala je čvrsta, snažna i uspravna sve dok je teška bolest nije salomila.

- Kad je osetila da su mali izgledi da preživi, zamolila me je da brinem o Tei i Tari, ali i o svim drugima i našoj i njenoj DA „Međaši“ -kaže Dušan Tomić, generalni sekretar DA „Međaši“. - Mada rođena u susednim Dvoromima, počivaće ovde gde joj je život odredio mesto, u Međašima, selu koju je, svim srcem, zavola i volela do zadnjeg daha, kao i sve nas koji smo, na bilo koji način, bili vezani za nju.Uspomene na Milku, biće uspomene da ženu i ličnost koja je svojim životom baš obeležila vreme, godine i decenije iza nas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju