BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU I DALJE PROBLEM U HERCEGOVINI: Pešaci smrtno stradali, evidentirano 1.400 prekršaja

D.Curać

16. 03. 2023. u 07:15

KAKO navode u PU Trebinje, u februaru ove godine na području Istočne Hercegovine nije bilo krivičnih dela koja bi uznemirila građane, pa je stanje bezbednosti ocenjeno kao zadovoljavajuće. Međutim, bezbednost u saobraćaju je i dalje zabrinjavajuća.

БЕЗБЕДНОСТ У САОБРАЋАЈУ И ДАЉЕ ПРОБЛЕМ У ХЕРЦЕГОВИНИ: Пешаци смртно страдали, евидентирано 1.400 прекршаја

D. Curać

- Moramo naglasiti da pored svih aktivnosti koje smo sprovodili, nismo zadovoljni kada je u pitanju bezbednost u saobraćaju jer imamo dve saobraćajne nezgode sa poginulim licima, odnosno imamo dva smrtno stradala pešaka. Ovaj podatak jeste zabrinjavajući i u narednom periodu se moraju aktivnosti pojačati - istakao je Siniša Laketa, načelnik PU Trebinje.

U prethodnom mesecu se dogodilo 25 saobraćajnih nezgoda, za tri više u odnosu na isti period prošle godine.

- Četiri lica su teže povređena, a četiri su imale lakše telesne povrede. Ukupno je evidentirano 1.400 prekršaja, a iz saobraćaja je isključeno 116 lica od čega 102 zbog alkohola, pet opojnih droga i osam pre sticanja prava na upravljanje. Istovremeno je isključeno 20 vozila - naglasio je Miodrag Janković, načelnika Sektora policije PU Trebinje.

PORODIČNO NASILjE

POLICIJSKOJ stanici Trebinje prijavljeno je da je G. K. polomio inventar u jednom ugostiteljskom objektu, i tom prilikom je i fizički napao drugo lice. Prema nezvaničnim informacijama, otac je fizički napao ćerku u tom objektu.

U PU Trebinje nisu mogli dati više informacija o slučaju pronalaska torbe sa 22 kilograma marihune, koja je pre nekoliko dana pronađena u selu Mesari kod Trebinja, zbog toga što se, kako je navedeno, preduzimaju istražne mere.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista