KOŠMAR ZA NVO: Dodik udario na Soroša, najavljuje zakon kao u Americi

Novosti online

08. 03. 2023. u 15:12

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će uskoro biti predložen zakon o delovanju nevladinih organizacija i sličnih udruženja u Republici Srpskoj, koji će biti identičan američkom zakonu.

КОШМАР ЗА НВО: Додик ударио на Сороша, најављује закон као у Америци

EPA/Novosti/Ilustracija

- SAD u svom zakonu strane nevladine organizacije ili one koje finansiraju stranci nazivaju stranim agentima na prostoru SAD - rekao je Dodik.

Istakao je da će biti preuzeta terminologija, te će samo umesto SAD pisati Republika Srpska.

Dodik je naglasio da taj zakon podrazumeva prijavljivanje svake vrste transakcije i svakog delovanja.

Istakao je da Fondacija Soroš ima nameru da sedište za Balkan, koje je bilo u Tirani, prenese u Sarajevo.

- To je očigledna namera da se deluje po principu na koji su naučili da destabilizuju društvo. Naravno da ćemo da se zaštitimo od toga. Soroš je ovde neprihvatljiv, to nije dobronamerna organizacija, već rušilačka koja želi da provede svoje rušilačke pohode, što smo gledali u nizu zemalja u svetu - istakao je Dodik.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)