NEVREME NAPRAVILO HAOS U HERCEGOVINI: Vetar obarao stabla, voda ušla u nekoliko kuća

Novosti online

18. 01. 2023. u 11:48

NEVREME koje je u noći između utorka i srede pogodilo Hercegovinu prouzrokovalo je materijalne štete na stambenim objektima i u Gradskom parku u Trebinju, a u Gacku su obilne padavine donele poplave.

НЕВРЕМЕ НАПРАВИЛО ХАОС У ХЕРЦЕГОВИНИ: Ветар обарао стабла, вода ушла у неколико кућа

Foto: Printksrin/Jutjub/RTRS

Iz Javne ustanove "Ekologija i bezbednost" je potvrđeno da je na teritoriji grada u prethodna 24 časa palo 70,1 litar kiše po metru kvadratnom, te da su najjači udari vetra bili 74 kilometra po satu.

Sve nadležne službe su u pripravnosti, a do sada je prijavljena šteta na nekoliko stambenih objekata zbog jakog udara vetra. Obavljeno je više tehničkih intervencija u cilju pružanja pomoći stanovništvu, kaže Stevan Bekan, direktor Javne ustanove Eklogija i bezbednost.

On napominje da je u užem centru veća šteta zabeležena u Gradskom parku, gde je vetar oborio stablo bora, prenose Nezavisne novine.

Na putnim pravcima Hercegovine se zbog nevremena desio veći broj odrona, pa su ekipe "Hercegovinaputeva" stalno na terenu.

Magistralni put Nevesinje–Gacko je zbog izlivanja reke Zalomke na dva mesta trenutno zatvoren. U Meteorološkoj stanici Trebinje je potvrđeno da se očekuju nove jake padavine i da je na snazi crveni meteoalarm.

Sve službe prate stanje i nema mesta panici, ali je potreban oprez, kažu u "JU Ekologija i bezbednost“.

Najavljene velike padavine već su zadale probleme u istočnoj Hercegovini, a najteže je na području opštine Gacko.

Reka Đeropa izlila se noćas u Fojnici kod Gacka i voda je ušla u dve kuće i u podrumske prostorije trećeg stambenog objekta, potvrdio je komandir teritorijalne vatrogasne jedinice Gacko Aleksa Vučković za RTRS.

Zbog odrona i oborenog stabla otežan je saobraćaj magistralnim putem Gacko-Foča.

BONUS VIDEO: Pogledajte: Premijer Belgije se zahvalio predsedniku Vučiću

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)