DALI PARE, FOND ZATAJIO: Grad Bijeljina traži bržu isplatu podsticaja ratarima

V. Mitrić

16. 01. 2023. u 07:26

GRADSKA uprava Bijeljine je u petak Agrarnom fondu doznačila milion KM za isplatu podsticaja poljoprivrednim proizvođačima za pšenicu i očekuje da će ta sredstva biti na računima poljoprivrednika početkom naredne sedmice.

ДАЛИ ПАРЕ, ФОНД ЗАТАЈИО: Град Бијељина тражи бржу исплату подстицаја ратарима

Grad Bijeljina, Foto V. Mitrić

Prethodno uplaćena sredstva Agrarnom fondu - poslednja tranša u iznosu od 176.000 KM, takođe namenjena za isplatu podsticaja, doznačena su 9. decembra, a isplaćena su tek juče i to ne svim poljoprivrednicima.

U saopštenju iz Gradske uprave navedeno je da, na primer, nisu isplaćena sredstva za organizovani otkup voća i povrća, iako su i bila namenjena i za tu svrhu.

Zaključno sa uplatom 9. decembra, Agrarnom fondu bio je doznačen celokupan iznos predviđen gradskim budžetom za 2022. godinu, odnosno, 1.700.000 KM, a dodatnih milion KM je obezbeđeno rebalansom budžeta u 2022. godini.

U Gradskoj uprvi se pitaju da li su ta sredstva držana na računu mesec dana s nekom namerom ili nisu isplaćivana poljoprivrednicima zbog neradnih dana i praznika ili zbog neradnog direktora?

- Umesto navodne brige o poljoprivrednicima i isplate preko potrebnog novca seoskim domaćinstvima, Agrarni fond zadržava sredstva na svom računu iz ko zna kojih razloga, možda i zbog sitnih političkih interesa - poručio je Sreten Vučković iz gradskog Odeljenja za poljoprivredu Bijeljine.

PRISTUP

SRETEN Vučković, iz gradskog Odeljenja za poljoprivredu, poručio je da traže od Agrarnog fonda da promeni pristup i deluje u interesu poljoprivrednih proizvođača, zbog čega je i osnovan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)