"SVI U SRPSKOJ SMO UZ SRBE SA KiM": Podrška za porodicu vinara Srđana Petrovića iz Velike Hoče

Novosti online

09. 12. 2022. u 20:18

PREDSTAVNICI vinarija iz Trebinja i gradonačelnik tog grada prvi su se odazvali pozivu predsednika Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banjaluke, Milorada Arlova, da pomognu porodici Srđana Petrovića iz Velike Hoče, kome je policija samoproglašenog Kosova zaplenila 42 hiljade litara vina.

СВИ У СРПСКОЈ СМО УЗ СРБЕ СА КиМ: Подршка за породицу винара Срђана Петровића из Велике Хоче

foto instagram

Svi trebinjski vinari jednoglasni su da pomognu i pokažu solidarnost kolegi, kome je naneta velika materijalna šteta i narušen mir, preneo je RTRS.

Porodični posao vinara, Srđan Petrović iz Velike Hoče dug jedan vek, nestao je u trenu kada mu je policija samoproglašenog Kosova otuđila 42 hiljade litara vina. Mukotrpnim radom i višedecenijskim ulaganjima časno je izdržavao i hranio svoju porodicu.

Koliko je potrebno napora i znoja, da bi se održao posao i porodična tradicija znaju trebinjski vinari, koji su pružili podršku Petroviću.

- Svi u Republici Srpskoj smo uz Srbe sa KiM, trudićemo se da im pomognemo koliko god budemo mogli. Zato smo i danas ovde da iznađemo rešenja i načine kako pomoći onima kojima je nepravda učinjena - izjavio je gradonačelnik Trebinja Mirko Đurić.

- Stupili smo u kontakt gospodinom Petrovićem, on želi da do kraja godine dođe u Trebinje - kazao je Đurić, dodajući da će tada biti izdefinisan način na koji način može da se pomogne.

Podsećamo, policija samoproglašenog Kosova sa dugim cevima upala je u vinariju Petrovića i zaplenila 42 hiljade litara vina. Srđan i njegove komšije bez obzira na pritiske, neće sa svojih vekovnih ognjišta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)