POTENCIJAL U OBNOVLJIVIM IZVORIMA ENERGIJE: Delegacija BiH sa predstavnicima Energetske zajednice Evrope

V. MITRIĆ

06. 12. 2022. u 22:28

NOVOIZABRANI delagat u Domu naroda BiH Želimir Nešković, sa poslanikom u PD PS BiH Jasminom Emrićem, razgovarao je danas u Beču sa direktorom Sekretarijata Energetske zajednice Evrope Arturom Lorkovskim o energetici i položaju BiH u Energetskoj zajednici.

ПОТЕНЦИЈАЛ У ОБНОВЉИВИМ ИЗВОРИМА ЕНЕРГИЈЕ: Делегација БиХ са представницима Енергетске заједнице Европе

foto:v Mitrić

Nešković koji je potpredsednik Zelenog kluba BiH, pozvao je Lorkovskog da poseti BiH već početkom naredne godine kako bi na licu mesta razgovarano o svim tekućim temama vezanih za odnos BiH i Energetske zajednice.

- Povoljnija je situacija i bolja atmosfera u BiH nego u prethodnom periodu kada je u pitanju spremnost da se obaveze prema Energetskoj zajednici stave u fokus i krenu u rešavanje već u narednoj godini iako trenutno postoje određeni problemi jer nisu ispunjene obaveze koje ima BiH prema Energetskoj zajednici - rekao je Nešković.

On je dodao da je neophodno dalje ulaganje u energetiku u BiH kako u postojeće kapacitete tako i u obnovljive izvore energije koji predstavljaju šansu za dalji razvoj ovog sektora.

-Cena energenata je dominantna tema, posebno u današnje vreme kada je na sceni energetska kriza sa Rusijom i Ukrajinom. BiH ima potencijal u obnovljivim izvorima energije i treba ga iskoristiti-zaključio je Nešković.

Delegaciju Zelenog kluba BiH činili su još i direktor Škole za političke studije Saveta Evrope u BiH Esad Mavrić te sekretar Komisije za spoljnu trgovinsku politiku, carine, saobraćaj i komunikacije u Parlamentu BiH Nenad Pandurević. Sastanku je zajedno sa članovima Zelenog kluba BiH prisustvovao zamenik direktora Sekretarijata Energetske zajednice Dirk Bušle.

Delegacija je prisustvovala jučerašnjem sastanku Zelenih klubova zemalja članica Energetske zajednice i Parlamentarnog foruma sa predstavnicima Energetske zajednice u Beču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)