POLA MILIONA EVRA OSTAVIO KOMŠIJI, PREMINO SEDMICU KASNIJE: Tužilaštvo traži istragu – sporni i testament i sahrana domaćina iz Bijeljine

V. Mitrić

01. 12. 2022. u 18:00

BIJELjINSKA policija je saslušala brata Petra Gajića, domaćina iz sela Donje Čađavice, kod Bijeljine, koji je preminuo i sahranjen, pre dve godine, samo nedelju tada nakon napisanog testamenta, pod u najmanju ruku sumnjivim okolnostima.

ПОЛА МИЛИОНА ЕВРА ОСТАВИО КОМШИЈИ, ПРЕМИНО СЕДМИЦУ КАСНИЈЕ: Тужилаштво тражи истрагу – спорни и тестамент и сахрана домаћина из Бијељине

Tužilaštvo i sud u Bijeljini, Foto V. Mitrić

Podsetimo, Gajić je, navodno, sve ostavio dvadesetogodišnjem komšiji, koji je naveden kao njegov unuk, mada je dokazano da nisu ni u kakvom srodstvu. Tobože, kćerku Milenu, koja se 13 godina nalazi, bez ikakvog rešenja, u psihijatrijskoj ustanovi na Sokocu je obespravio. Nije joj pripao ni nužni deo, što, po zakonu, imaju pravo i oni kojima ništa nije zavetovano.

Gajićev brat je saslušan, pošto je sa sinovicom Milenom, Petrovom kćerkom, prošle sedmice, policiji u Bijeljini, podneo prijavu protiv "odgovornih za Petrovu smrt i prikrivanje važnih tragova koji se tiču smrti".

Gajić je svedočio, pored ostalog, da mrtvozvornik koji je potpisao smrt njegovog brata nije ni video pokojnika.

Policija će naknadno uzeti donji deo pidžame koja je gorela i proslediti na veštačenje.

Pokojnik je, kako su svedočili, Gajićevi najbliži, "nađen nag u kući i odvezen je u nepoznatom pravcu, bez pregleda mrtvozvornika", da bi posle dva dana i dve noći bio sahranjen na seoskom groblju, a da nije boravio ni sekunde u nekoj od zvaničnih bijeljinskih mrtvačnica.

Postupajući tužilac Danica Stepanović iz OJT Bijeljina naredila je policiji da sasluša sve svedoke i dostavi joj izveštaj.

Inače, bogatstvo Gajića procenjuje se na oko 500.000 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)