SVAKI DAN NAHRANE 260 GLADNIH: Iz Narodne kuhinje u Bijeljini dostavljaju i kuvane obroke za stare i nemoćne

V. MITRIĆ

30. 11. 2022. u 15:29

NARODNA kuhinja, koju više od deceniju organizuje bijeljinski Crveni krst, sa lokalnom zajednicom i Centrom za socijalni rad, sigurno je dobar način pomoći bolesnim, starim i nemoćnim ljudima koji nemaju primanja, niti bližih srodnika, ocena je socijalnih radnika u Bijeljini. KUVAJU 260 OBROKA Narodna kuhinja, koju više od deceniju organizuje bijeljinski Crveni krst, sa lokalnom zajednicom i Centrom za socijalni rad, sigurno je dobar način pomoći bolesnim, starim i nemoćnim ljudima koji nemaju primanja, niti bližih srodnika, ocena je socijalnih radnika u Bijeljini. Narodna kuhinja, koju više od deceniju organizuje bijeljinski Crveni krst, sa lokalnom zajednicom i Centrom za socijalni rad, sigurno je dobar način pomoći bolesnim, starim i nemoćnim ljudima koji nemaju primanja, niti bližih srodnika, ocena je socijalnih radnika u Bijeljini.

СВАКИ ДАН НАХРАНЕ 260 ГЛАДНИХ: Из Народне кухиње у Бијељини достављају и куване оброке за старе и немоћне

foto:V.Mitrić

Svaki radni dan, prema podacima Centra za socijalni rad, dostavlja se 250-260 obroka na šest punktova (dva u Janji i četiriu Bijeljini) kao i na kućne adrese 50 nepokretnih osoba.

- Novac za narodnu kuhinju obezbeđuje Skupština grada Bijeljina - kažu u Centru za socijalni rad. - Prošle godine je, za te namene, izdvojeno 130 hiljada KM. Hrana se priprema u kuhinji Skuštine grada, koja finansira i lične dohodke radnika koji rade na organizaciji, pripremi i distribuciji hrane. Obroke svakodnevno dostavljaju volonteri Crvenog krsta Bijeljina vozilom Crvenog krsta, koje je dobijeno dar Crvenog krsta Republike Srpske.

Postala je tradicionalna akcija koju je Crveni krst organizovao sa Centrom za socijalni rad Bijeljina kako bi se prikupila pomoć od donora za nabavku prehrambeno higijenskih paketa. Akcija je podržalo 11 firmi iz lokalne zajednice, a dopis i poziv za saradnju je upućen na više od stotinu adresa. Skupljeno je 8.650 KM u novcu i 8.107 KM u robi, pa je podeljeno 200 paketa hrane i higijene.

Tu je i donacija u božićnim pečenicama i to 30 pečenica za 30 porodica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju