BEZBEDNOST NA ZADOVOLJAVAJUĆEM NIVOU: U PU Foča zadovoljni - u oktobru bez mrtvih na putevima

V. MITRIĆ

28. 11. 2022. u 19:42

PREDSTAVNICI Policijske uprave Foča napravili su presek za oktobar ove godine.

БЕЗБЕДНОСТ НА ЗАДОВОЉАВАЈУЋЕМ НИВОУ:  У ПУ Фоча задовољни - у октобру без мртвих на путевима

foto:V Mitrić

Konferenciju za medije otvorio je Radovan Vailjević, zamenik načelnika PU Foča, koji je rekao da „ da uzimajući u obzir sve relevantne pokazatelje, koji utiču na stanje bezbednosti, može se konstatovati da je, u ovom delu RS, u oktobru stanje bezbednosti zadovoljavajuće.

Načelnik Odeljenja policije Vojislav Krunić ističe da je zabeleženo 12 narušavanja javnog reda i mira, što je više za petinu u odnosu na prošlu godinu. Veći je ukupan broj prekršaja javnog reda i mira kojih je bilo 16, što je za 23,1 odsto više u odnosu na 2021. godinu. Bilo je jedno narušavanje javnog reda i mira sa pet, ili više ljudi.

Desilo se 29 saobraćajnih nezgoda što je za 11,5 odsto više u odnosu na lane. Dva osobe teško su povređene, a dve lakše. Nije bilo nezgoda sa smrtno stradalima.

- Broj saobraćajnih nezgoda se povećava zbog vozača koji ne poštuju ograničenje brzine - kažu u policiji.

Kada su u pitanju ilegalne migracije pronađeno je devet migranata koji su predati nadležnoj službi na dalje postupanje.

U oktobru je registrovano 36 krivičnih dela što je povećanje za 80 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine. Trideset i jedno su izveli poznati počinioci, a kod pet, čiji su akteri bili nepoznati, dva su rasvetljena.

Kada je u pitanju struktura krivičnih dela, evidentirano je 26 krivičnih dela opšteg kriminaliteta, sedam krivičnih dela privrednog kriminaliteta, dva iz oblasti bezbednosti saobraćaja i jedno iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.Koeficijent ukupne rasvietljenosti krivičnih dela iznosi 91,7 odsto, dok koeficijent rasvetljenosti krivičnih dela po nepoznatom akteru iznosi 40 odsto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a