"OSTAVIO DUBOK TRAG U SRPSKOJ KNJIŽEVNOSTI": Zvaničnici RS uputili telegrame saučešća povodom smrti Noga

Tanjug

28. 11. 2022. u 11:15 >> 11:16

ZVANIČNICI Republike Srpske uputili su telegrame saučešća porodici povodom smrti akademika i senatora Republike Srpske Rajka Petrova Noge.

ОСТАВИО ДУБОК ТРАГ У СРПСКОЈ КЊИЖЕВНОСТИ: Званичници РС упутили телеграме саучешћа поводом смрти Нога

Foto: predsjednikrs.net

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da je sa žaljem primio vest o smrti Rajka Petrova Noga, čiji je naučni rad ostavio dubok trag u srpskom društvu.

Dodik je istakao da smrt Rajka Petrova Noge predstavlja nenadoknadiv gubitak, ne samo za porodicu i prijatelje, nego i za celokupnu akademsku zajednicu i društvo u celini.

- U ime građana Republike Srpske i u svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća - naveo je Dodik.

Rajko Petrov Nogo preminuo je jutros u 77 godini, a mandatar za sastav nove vlade Republike Srpske Radovan Višković je u telegramu saučešća poručio da je odlazak akademika veliki gubitak za srpsku kulturu.

- S velikim žaljenjem primio sam vest o odlasku književnika, akademika i senatora Republike Srpske Rajka Petrova Noge - naveo je Višković.

- Rajko Petrov Nogo, svojim angažmanom, dao je nemerljiv doprinos naučnom i kulturnom životu Republike Srpske i njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za srpsku kulturu - naveo je Višković, saopšteno je iz Vlade Republike Srpske.

Ističe se da je Nogo svojim bogatim književnim stvaralaštvom i autentičnim stilom ostavio dubok trag u srpskoj književnosti i da će njegovo stvaralaštvo ostati kao vredna zaostavština srpskom narodu i kulturi.

- Iskreno saosećajući u bolu koji vas je zadesio, u ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem vam izraze najdubljeg saučešća - naveo je Višković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MEĐUNARODNI DAN TOLERANCIJE: Sva ljudska bića imaju pravo da žive i budu to što jesu