MADONA KAO INSPIRACIJA: Trebinjac Luka Ukropina već godinama sarađuje sa najvećim svetskim zvezdama

D. CURAĆ

14. 11. 2022. u 09:30

LUKA Ukropina nije neko ko je poznat široj javnosti iako se radi o Trebinjcu, koji je već dugo godina izuzetno uspešan u svom poslu i koji je sarađivao sa najvećim svetskim kompanijama i zvezdama radeći za njih obrade fotografija.

МАДОНА КАО ИНСПИРАЦИЈА: Требињац Лука Укропина већ годинама сарађује са највећим светским звездама

Foto L. Ukropina

Kreativnost ovog umetnika pre par godina prepoznala je kompanija The Proof Studios, koja je između ostalog sarađivala i sa prestižnim modnim magazinima kao što su "Vog", "El", "Gracija", tako da su u njegovom računaru "sređivane" fotografije velikih svetskih imena poput Kejt Mos, Naomi Kembel, Džesike Častejn, Juan Makgregor, Marine Abramović...

A sve je počelo 2005. i izlaska muzičkog albuma Madone, koja je tada izbacila novi album "Ispovesti na plesnom podiju".

- Kada je album izašao, komentari su bili usmereni samo na to kako je nastao njegov omot, disko efekti i čuveni Madona logo. U meni se tada pojavila velika znatiželja kako je sve to nastalo i tu se prvi put susrećem sa "fotošopom", o kojem nisam ništa znao - rekao je Ukropina za "Novosti".

Luka je ubrzo instalirao taj program na svoj računar i počeo da se upoznaje sa njegovim mogućnostima. Ni sam nije slutio da će to u njemu probuditi kreativni zanos, koji traje i danas. Doduše, priznaje da se godinama usavršavao, provodeći najviše vremena po raznim forumima gde se tada moglo doći do tajni "fotošopa".

- U vremenu mojih početaka nije bili video-edukacija kao što je to slučaj danas. Sada sve ide dosta brže nego tada. Gledao sam iskustva drugih ljudi, a sasvim slučajno sam naišao na veb-sajt namenjen frilenserima koji se bave uređivanjem fotografija. Tako je krenulo, a vrlo brzo hobi je postao moj posao - prisetio se Ukropina svojih početaka.

Nakon nekoliko godina "slobodnog" rada stigla je ponuda od kompanije The Proof Studios da postane glavni "foto-editor" na projektima.

- U to vreme njihov glavni fotograf je bio Dušan Reljin, naš proslavljeni fotograf na svetskoj modnoj sceni. Sama saradnja sa ovom kompanijomotvorila mi je brojna vrata u svetu ovog posla. Tu je počela saradnja sa velikim kompanijama i zvezdama, a 2016. sam dobio angažman na projektima Kejt Mos i Naomi Kembel - rekao je Ukropina.

Sa Madonom je sve počelo, a upravo ona je neko ko bi bio vrhunac njegove karijere.

- Nadam se da ću dobiti priliku da radim sa njom u nekom budućem projektu, da osmislim vizuelni identitet nekog albuma ili kompilacije hitova. Jer, bez obzira na hiljade i hiljade projekata, saradnja sa Madonom bila bi kruna karijere - zaključio je Ukropina.

DOMAĆE ZVEZDE

KROZ godine karijere, osim svetskih imena, Ukropina je radio i sa domaćim zvezdama poput Svetlane Cece Ražnatović i Ane Nikolić.

- Slobodno mogu da kažem da sam veliki broj fotografija koje ste gledali na bilbordima ili u časopisima - upravo ja "sredio" - rekao je Ukropina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

MUSLIMANSKI ZLOČIN BEZ KAZNE: Obeležavanje 32.godišnjice od masakra vojnika JNA u Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu