SNSD PROGLASIO POBEDU: Željka Cvijanović prva žena član Predsedništva BiH

Novosti online

03. 10. 2022. u 00:02

ČLANICA SNSD-a Željka Cvijanović proglasila je pobedu u trci za člana Predsedništva BiH iz Republike Srpske na danas održanim Opštim izborima u BiH.

СНСД ПРОГЛАСИО ПОБЕДУ: Жељка Цвијановић прва жена члан Председништва БиХ

Foto: RTRS

Cvijanovićeva je, kako je izjavio portparol SNSD-a Radovan Kovačević, napravila za Šarovića, koji joj je glavni protivkandidat, nedostižno vođstvo.

Kovačević je naveo da je obrađeno 75 posto biračkih mesta i da je Cvijanovićeva osvojila oko 240.000 glasova, dok je kandidat SDS-PDP Mirko Šarović osvojio oko 160.000 glasova.

ŠAROVIĆ: Još se broji

S druge strane, predsednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mirko Šarović rekao je da ne treba preuraniti sa čestitkama pre zvaničnih rezultata CIK-a. Šarović je naglasio da se još zbrajaju rezultati.

Foto: Srna

- Pretpostavljamo da će se takav trend nastaviti i tokom sledećih sati kada budu prebrojani svi glasovi za ovu poziciju. Očekujemo da će Cvijanovićeva ostvariti pobedu, ali ostavićemo vreme za čestitke do konačnog rezultata. Mi sada navijamo i očekujemo da Jelena Trivić ostvari pobedu i da njena prednost ne bude dostižna za njenog protivkandidata Milorada Dodika. Pridružićemo se štabu Jelene Trivić – rekao je Šarović.

(Klix.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći