PRETI MU DO 10 GODINA ZATVORA: Tužilaštvo RS predložilo pritvor za Novitovića

S. M.

29. 09. 2022. u 06:41

TUŽILAŠTVO RS zatražilo je pritvaranje v. d. direktora Civilne zaštite RS Milana Novitovića, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja.

ПРЕТИ МУ ДО 10 ГОДИНА ЗАТВОРА: Тужилаштво РС предложило притвор за Новитовића

Foto S. M.

- Republički javni tužilac predložio je pritvor zbog bojazni da bi osumnjičeni boravkom na slobodi, korišćenjem svog službenog položaja i funkcije koju obavlja, mogao preduzeti radnje kojima bi ometao krivični postupak uticajem na svedoke u cilju prilagođavanja njihovih iskaza interesima svoje odbrane, a sve u nameri da izbegne ili umanji svoju krivičnu odgovornost. Meru pritvora tužilac predlože i zbog težine krivičnog dela, odnosno činjenice da mu se na teret stavlja i zloupotreba službenog položaja za koje je propisana kazna zatvora od jedne do 10 godina - saopštilo je Tužilaštvo.

Novitović se 26. septembra odazvao na poziv tužilaštva na saslušanje u svojstvu osumnjičenog za nezakonito zapošljavanje svog partijskog kolege iz Ujedinjene Srpske Branislava Zeljkovića, na mesto svog savetnika u CZ.

U prisustvu branioca Novitović je dao iskaz na 11 stranica u kojem je izneo svoju odbranu, a potom je uhapšen i sproveden u MUP RS. Po nalogu suda policija je pretresla Novitovićevu imovinu, kao i službene prostorije Civilne zaštite, pa čak i prostorije u zgradi Vlade RS. Potom je ponovo sproveden u tužilaštvo na saslušanje, nakon kojeg mu je predložen pritvor.

Prema nezvaničnim informacijama, tužilaštvo protiv Novitovića vodi istragu zbog više predmeta, ali je u prvoj fazi njegovoj odbrani predočena samo dokumentacija koja se tiče nezakonitog zapošljavanja Zeljkovića.

Podsetimo, Zeljković je bivši direktor Instituta za javno zdravstvo RS protiv koga je nedavno podignuta optužnica u okviru afere "Korona ugovori". U pritvoru KPZ Banjaluka je proveo pet meseci, a nedugo nakon što je pušten na slobodu zaposlen je u CZ po ugovoru na određeno vreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)