EU JE VELIKA PREVARA: Dodik nikad oštriji - Brisel proizvodi više problema nego što donosi rešenja

Novosti online

28. 09. 2022. u 08:40

SRPSKI član Predsedništa BiH Milorad Dodik rekao je da EU proizvodi više problema nego što donosi rešenja i da je i na ovom prostoru izgubljen entuzijazam za tom unijom.

ЕУ ЈЕ ВЕЛИКА ПРЕВАРА: Додик никад оштрији - Брисел производи више проблема него што доноси решења

Foto: Petar Milošević

- Mislim da je EU za nas poslednjih 20 godina bila velika prevara, jer nam je stalno nudila rešenja i govorila morate to da uradite da uđete u Uniju, a to se nikada nije desilo. Mi smo davali neke naše nadležnosti, veoma smo to teško podnosili, a Evropa nam je samo ispostavljala nove račune. To će prestati posle ovih izbora - rekao je Dodik sinoć u Istočnom Sarajevu.

On je istakao i da Republika Srpska ima sve elemente države samo nema međunarodno priznanje kao nezavisna država.

- Srpska ima teritoriju, stanovništvo koje bira demokratske vlasti, efikasnu izvršnu i zakonodavnu vlast. Pokazali smo da možemo da korespondiramo sa svima onima koji žele sa nama da razgovaraju, i u regionu i u svetu -  rekao je Dodik.

On je dodao da Srpska poštuje principe ljudskih prava, ali ne poštuje principe vladavine prava koje Evropa podmeće.

Kada je reč o saradnji sa drugim državama, Dodik je rekao da će se razgovarati sa onima koji žele da razgovaraju, koje drže do međunarodnog prava kao što su Rusija, Kina.

On je istakao dobre odnose sa Mađarskom, sa Srbijom, Izraelom, a veruje da će uspostaviti i dobre odnose sa novom vladom Italije.

Prema njegovim rečima, arogantnu briselsku nadobudnu administraciju, koja ovde pokušava da nametne neke svoje iluzije od pre 30 godina, polako će prestati da ih uvažava.

Dodik je rekao da Republiku Srpsku vodi u pravcu stabilnosti, mira, jačanja njenog identiteta, ustavne BiH.

- Ako ne bude ustavna BiH, onda neće biti nijedna. Republika Srpska će u tom pogledu veoma jasno definisati svoje pravce - zaključio je Dodik, a prenosi RTRS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

MNOGI ĆE SE IZNENADITI: Kako se NJegoš zapravo zvao? Oslovljavali su ga sa Petar i Rade, ali je njegovo kršteno ime bilo drugačije

VLADIKA PETAR II Petrović NJegoš bio je i ostao upamćen kao vrlo harizmatična ličnost, markantni vladar, ali i duboko prosvetljena misaona figura o čemu svedoče njegova znamenita književna dela. Iako su u usmenoj tradiciji i pisanoj istoriji njegov lik i delo opšte poznati, neki bitni detalji iz njegovog života slabo su poznati.

08. 12. 2022. u 18:51

Komentari (1)

VELIKA TRAGEDIJA GAGE ANTONIJEVIĆA Sestra mu umrla usred snimanja filma: Samo je pala, nije bilo pomoći