VLADA UVEK UZ PORODICU: Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, o demografskom razvoju

S. M.

08. 08. 2022. u 12:12

PRIČA koju svakodnevno recikliraju opozicioni mediji i pojedini demografi o demografskom razvoju Republike Srpske pucanj je u prazno jer se svet dve godine od poslednje četiri borio sa pandemijom, a onda sa ekonomskim poremećajima koje je nametnula Ukrajinska kriza, izjavio je ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić.

ВЛАДА УВЕК УЗ ПОРОДИЦУ: Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, о демографском развоју

Alen Šeranić, Foto D. Pozderović

Kako je naglasio, uprkos svim tim izazovima sa kojima smo se susretali i susretaćemo se još, Vlada Srpske intervenisala je u svim oblastima - od povećanja plata, penzija, socijalnih davanja, boračkog dodatka, ali isto tako i kad je reč o podršci porodici, deci i omladini.

- U tom pogledu radili smo i na izmenama Zakona o dečjoj zaštiti, povećavanju izdvajanja za dečiji dodatak, porodiljskog 100 odsto bolovanja, kroz novi Nacrt zakona o zdravstvenom osiguranju i 100 odsto plate za čuvanje trudnoće - naglasio je ministar Šeranić.

Foto D. Pozderović

On je podsetio i da je po prvi put donet Zakon o biomedicinski potpomognutoj oplodnji, realizovana Strategija očuvanja seksualno-reproduktivnog zdravlja i uvedene vakcine protiv humanog papiloma virusa.

- Prema tome, priča koju recikliraju je pucanj u prazno i potpuno bez osnova - naglasio je Šeranić, podsetivši na deo mera i aktivnosti koje je Vlada preduzela s ciljem pomoći i podrške stanovništvu Srpske.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći