UKLONJENE FOTOGRAFIJE SRPSKIH ŽRTAVA: Tužilaštvu smeta istina o zločinima Naserovih krvoloka

Novosti online

09. 07. 2022. u 22:10

TUŽILAŠTVO Okružnog tužilaštva Bijeljina izdalo je nalog da se sa javnih površina u Bratuncu uklone fotografije poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava, što su porodice žrtava i učinile, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

УКЛОЊЕНЕ ФОТОГРАФИЈЕ СРПСКИХ ЖРТАВА: Тужилаштву смета истина о злочинима Насерових крволока

Foto: Printskrin/Despotovina/Fejsbuk

U saopštenju se navodi da su pripadnici policijske stanice Bratunac danas oko 10.00 časova postupili po prijavi nepoznatog lica da se u ulici Svetog Save, opština Bratunac, postavljaju fotografije poginulih boraca Vojske Republike Srpske i srpskih civilnih žrtava.

O svemu je obavešteno Okružno javno tužilaštvo Bijeljina, koje je naložilo uklanjanje fotografija, iako su one bile na javnoj površini.

- Porodice poginulih žrtava rata su uklonile fotografije sa javnih površina - navodi se u saopštenju.

Ranije danas su uz regionalni put Bratunac - Potočari postavljene fotografije 3.267 srpskih civila i vojnika iz srednjeg Podrinja ubijenih i poginulih u proteklom građanskom ratu u BiH.

Fotografije su postavili članovi porodica poginulih s ciljem da se ukaže da su na ovom području stradali i Srbi i da su nad njima počinjeni mnogi zločini za koje niko nije odgovarao.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024