PROTESTI ZBOG PUTA: Ogorčenost meštana tri ugljevička sela usled širenja kopa

V. Mitrić

10. 05. 2022. u 07:13

MEŠTANI ugljevičkih mesnih zajednica Stari Ugljevik, Mezrgaja-Gaj i Ugljevik Selo su nedavno održali miran protest zbog ugroženosti 1.000 domaćinstava usled širenja površinskog kopa Rudnika "Ugljevik" i obustave saobraćaja na regionalnom putu.

ПРОТЕСТИ ЗБОГ ПУТА: Огорченост мештана три угљевичка села услед ширења копа

Stanovnici pored ostatka seoskog druma, Foto V. Mitrić

Put je zbog izvođenja radova na eksploataciji uglja urušen, a do danas iz nadležnih službi Rudnika i Termoelektrane (RiTE) "Ugljevik"nisu obezbedili prohodnost tim delom ugljevičke opštine.

Predsednik MZ Stari Ugljevik Miladin Radovanović pročitao je zahteve kojinezadovoljni meštani traže kako bi im se omogućio normalan život.

- Vraćanje puta u prvobitno stanje, udaljavanje rudničkih bagera od puta i vodovoda na propisno odstojanje, eksproprijacija najugroženijih domaćinstava Jablana i Sarija, vraćanje koncesije od firme "Komsar enerdži", i da prorioritet prilikom dobijanja posla na RiTE "Ugljevik"imaju meštani tih ugroženih mesnih zajednica - pojasnio je Radovanović.

On je naglasio da meštani traže samo da imaju normalne uslove života.

- Ostali smo bez puta, ugrožen nam je vodovod koji koristi 270 domaćinstava - podsetio je Radovanović.

Meštane je podržao načelnik Ugljevika Vasilije Perić koji je ocenio nesavesnim ponašanje nadležnih.

- Rudnik sa sobom donosi određeno dobro, ali donosi i određene probleme stanovnicima ovog kraja koji su ostali bez puta - rekao je Perić.

INSTITUCIJE

VASILIJE Perić je zamolio sve nadležne institucije a to su RiTE "Ugljevik", "Putevi RS", republičke inspekcije i druge da preduzmu sve aktivnosti i mere kako bi se rešili problemi a ugroženi meštani nastavili da žive normalnim životom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna