CRVENE RUŽE NA "MALOM ZEJTINLIKU": Učenici tri osnovne škole na istorijskom času povodom obeležavanja "Dana odbrane Ilidže"

M. REGOJE

30. 04. 2022. u 08:12

U OKVIRU obeležavanja "Dana odbrane Ilidže" 300 učenika osnovnih škola "Jovan Dučić", "Aleksa Šantić" i "Petar Petrović Njegoš" prisustvovali su istorijskom času, a polaganjem crvenih ruža na centralni spomenik na vojničkom groblju "Mali Zejtinlik" odali su počast poginulim srpskim borcima.

ЦРВЕНЕ РУЖЕ НА МАЛОМ ЗЕЈТИНЛИКУ: Ученици три основне школе на историјском часу поводом обележавања Дана одбране Илиџе

Foto Arhiva

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da je vojničko groblje simbol golgote i stradanja sarajevskih Srba, ali i sveto mesto sa kojeg treba slati poruku mira i praštanja.

- Mladi naraštaji moraju da znaju dešavanja izproteklog Odbrambeno-otadžbinskog rata, kako se istorija nikada ne bi ponovila - istakao je Božović.

Predsednik Boračke organizacije "Ilidžanski borac" Goran Šehovac podsetio je da su u egzodusu sarajevski Srbi, napuštajući svoja vekovna ognjišta, prenosili svoje poginule članove porodice na Sokolac.

- Sa ovog mesta pruža se pogled na beskonačno polje mermernih krstova koji nas opominju i podsećaju na krvavu istoriju minulog rata - rekla je Dragana Kovač, veroučiteljica iz OŠ "Aleksa Šantić" u Vojkovićima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina