IZVOĐAČ ODUSTAO OD RADOVA: Izgradnja Dnevnog centra za osobe sa poteškoćama u razvoju kasni godinu dana

D. CURAĆ

12. 04. 2022. u 06:08

DNEVNI centar u Trebinju za osobe sa poteškoćama u razvoju trebalo je da bude u funkciji još prošlog leta, ali kako kaže predsednik Udruženja "Sunce nam je zajedničko" Mijat Šarović, izvođač radova je bez objašnjenja prekinuo radove, zbog čega još uvek nije završena ni prva faza.

ИЗВОЂАЧ ОДУСТАО ОД РАДОВА: Изградња Дневног центра за особе са потешкоћама у развоју касни годину дана

Članovi Udruženja ispred Dnevnog centra, Foto D. Curać

Početak izgradnje Dnevnog centra ozvaničen je u decembru 2020. godine i tada je najavljeno da će za šest meseci biti završena prva faza. Međutim, firma "Energetik" iz Banjaluke, koju je zbog najpovoljnije ponude izabrao Grad Trebinje, iz nepoznatih razloga prekinula je radove koji ni do danas nisu nastavljeni.

- Šta se sa tom firmom desilo je stvarno ne znam. Lično sam se raspitivao, tražio sam direktora prošle godine u julu i avgustu, ali ga nisam mogao pronaći. Čovek je tek u novembru javio da nisu u mogućnosti da nastave radove zbog svojih problema - rekao je Šarović.

Novac za izgradnju prve faze Dnevnog centra obezbeđen je humanitarnom akcijom "Hrabrim srcima" u visini od 627.000 KM, a naknadno je Grad Trebinje podigao kredit od 300.000 maraka. Za dosadašnje radove plaćene su 203.000 KM, s tim da je dosadašnji izvođač radova platio određene zatezne kamate zbog kašnjenja.

- Za nastavak radova ukupno imamo 726.909 maraka - dodao je Šarović.

U Udruženju "Sunce nam je zajedničko" kažu da očekuju da će do kraja godine biti završen Dnevni centar.

ZAVRŠEN NOVI TENDER

OVIH dana je završen tender za izvođača radova koji treba da nastavi dalje i dok se sprovede ta procedura, nastavak očekujemo u maju, dodao je Mijat Šarović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna