ODUZET SKUPOCENI AUTO: Nastavak istrage u akcijama MUP RS "Transporter" i "Storidž"

S. M.

07. 04. 2022. u 06:08

U NASTAVKU istrage u okviru akcija "Transporter" i "Storidž", policija je, u banjalučkom naselju Obilićevo, oduzela skupoceni "mercedes", koji je bio parkiran u garaži jedne zgrade.

ОДУЗЕТ СКУПОЦЕНИ АУТО: Наставак истраге  у акцијама МУП РС Транспортер и Сториџ

Odvoze skupoceni "mercedes" / Foto RTRS

Prema nezvaničnim informacijama "Novosti", policija traga za osobom J. J., koja se dovodi u vezu sa ubistvom Slaviše Ćuluma. Policija je u sklopu potrage za J. J. pretresla objekte u Banjaluci i Istočnom Sarajevu koje koristi ta osoba.

Inače, za ubistvo Slaviše Ćuluma u Okružnom sudu u Banjaluci u toku je suđenje Siniši Šakiću zvanom Kinez, dok drugi izvršilac i nalogodavac zločina nisu otkriveni. Ćulum je ubijen 15. maja 2020. u mestu Dragočaj kod Banjaluke.

Što se tiče troje uhapšenih u utorak, oni su prebačeni u Tužilaštvo BiH, a postupajući tužilac nakon ispitivanja osumnjičenih uputio je predlog za određivanje pritvora za dvoje osumnjičenih, i to za Jelenka Kneževića (51) iz Kneževa i Mirjanu Vujović (43) iz Bileće.

- Pritvor im je predložen zbog opasnosti od bekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i uticati na svedoke ili ponovo počiniti krivično delo ili dovršiti započeto - rekli su u Tužilaštvu BiH.

Terete se za međunarodno krijumčarenje većih količina skanka i kokaina na teritoriju BiH, radi daljeg transporta prema zemljama EU.

PRIVEDENI DILERI

INAČE, uhapšeni Jelenko Knežević je pripadao grupi koju je predvodio Bojan Cvijetić, savetnik bivšeg ministra bezbednosti Dragana Mektića. Cvijetićeva grupa je uhapšena krajem prošle godine u akciji "Transporter", kada je zaplenjeno i 300 kilograma droge. U istom periodu, u akciji "Storidž", uhapšeno je 19 dilera i zaplenjeno oko 450 kilograma droge.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna