HAPŠENJE U KAFIĆU: Velika akcija MUP RS na području Banjaluke, Bileće i Istočnog Sarajeva

S. MIŠLjENOVIĆ

06. 04. 2022. u 07:13

U AKCIJI Policije RS na području Banjaluke, Istočnog Sarajeva i Bileće juče su uhapšene tri osobe zbog sumnje da su kao pripadnici organizovanih kriminalnih grupa vršili krivična dela - neovlašćena proizvodnja i prodaja opojnih droga. Prema nezvaničnim informacijama, u Banjaluci je uhapšen Jelenko Knežević, a u Bileći Aleksandar Ivković i Mirjana Vujović.

ХАПШЕЊЕ У КАФИЋУ: Велика акција МУП РС на подручју Бањалуке, Билеће и Источног Сарајева

Lokal u kome je uhapšen Jelenko Knežević, Foto Novosti

Sa fantomkama i dugim cevima pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice MUP RS uhapsili su Kneževića u jednom banjalučkom lokalu u naselju Borik, nedaleko od zgrade Vrhovnog suda RS. Prema izjavama očevidaca, hapšenja se odigralo u nekoliko minuta.

- Odjednom su se pojavili specijalci ispred kafića sa dugim cevima. Uleteli su u kafić i izveli jednog čoveka - kažu očevici.

Policija je iz tog kafića uzela i snimke nadzornih kamera koje će koristiti u istrazi. U ovoj akciji specijalci su pretresli i još jedan banjalučki lokal. Inače, uhapšeni se dovode u vezu sa grupama koje su ranije pohapšene u akcijama "Storidž" i "Transporter".

Dragan Lukač, Foto SRNA

Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač izjavio je da su uhapšene i privedene osoba koje se dovode u vezu sa organizovanim kriminalom.

- Ove osobe su uglavnom uvezane kroz mnoge stvari, ne samo kada je reč o trgovini narkoticima, već i u izvršenju težih krivičnih dela, poput ubistava - rekao je Lukač.

On je istakao da je reč o nastavku borbe protiv organizovanog kriminala, i da će javnost o svemu biti obaveštena nakon što akcija bude završena. Iz MUP RS je saopšteno da se aktivnosti realizuju pod nadzorom Tužilaštva BiH, a po naredbama Suda BiH.

Ranije oduzeta droga, Foto MUP RS

CVIJETIĆEVA GRUPA

U AKCIJI "Transporter" u novembru 2021. uhapšeno je 11 osoba zbog sumnje da su se kao organizovana kriminalna grupa bavili međunarodnim krijumčarenjem marihuane i kokaina. Kao vođa grupe označen je Bojan Cvijetić, nekadašnji savetnik u Ministarstvu bezbednosti BiH. Tada je zaplenjeno 300 kilograma skanka, u vrednosti 1,2 miliona maraka. U akciji "Storidž" je uhapšeno 19 dilera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega