ČAMCEM PREVOZILI MIGRANTE: Sprečeno krijumčarenje na Drini

V. Mitrić

05. 04. 2022. u 13:23

PRIPADNICI Jedinice granične policije BiH Zvornik, na području opštine Bratunac, u mestu Kriva Drina, sprečili su krijumčarenje migranata.

ЧАМЦЕМ ПРЕВОЗИЛИ МИГРАНТЕ: Спречено кријумчарење на Дрини

Foto: V.M.

Krijumčarenje je sprečeno prilikom nadzora državne granice, kada su pripadnici ove jedinice uočili čamac iz Republike Srbije, koji je plovio rekom Drinom prema teritoriju Bosne i Hercegovine. Nakon što su zaustavili čamac, u njemu su zatekli deset osoba afroazijskog porekla, i to: tri muške i jedna ženska odrasla osoba, te šestero dece.

Prema naredbi dežurnog tužioca Tužilaštva BiH, osumnjičene osobe koje su upravljale čamcem, državljani BiH, P. S. (21) i S. S. (34) uhapšeni su i protiv njih će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izveštaj o počinjenom krivičnom delu krijumčarenje osoba.

Čamac, motor i vozilo koji su korišćeni kao sredstvo činjenja krivičnog dela, novac i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Dalji rad nad krijumčarenim migrantima, koji su izjavili da dolaze iz Avganistana (9) i Irana (1) nastaviće pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a