DODIK POSLE SASTANKA U OKVIRU NATO-a: BiH nije ugrožena

Tanjug

25. 03. 2022. u 16:33

U BANjALUCI je održan sastanak rukovodstva SNSD-a i partija članica vladajuće koalicije, nakon kojeg je lider ove partije Milorad Dodik da BiH nije ugrožena.

ДОДИК ПОСЛЕ САСТАНКА У ОКВИРУ НАТО-а: БиХ није угрожена

ATV

Tema sastanka, rekao je, bila je analiza ekonomske situacije i mere koje je potrebno preduzeti.

Dodik se osvrnuo na jučerašnji sastanak u okviru NATO, na kojem je, kako je rekao, BiH tretirana kao zemlja kojoj treba pomoći u pogledu zaštite od eventualne agresije Rusije.

- BiH nije ugrožena, ni od Rusije ni bilo koga i to je čista politička ocena i samog NATO. Mi smo to primili k znanju i ljudi koji su govorili u ime Alijanse i koji su ovde u ime EU, odnosno EUFOR, jasno su govorili da BiH nema bezbednosnih izazova i da joj ne preti esklacija nasilja - rekao je Dodik, prenela je RTRS.

Poručio je da "BiH ne preti nikakva opasnost".

Dodik je ponovio da Republika Srpska ostaje neutralna u pogledu sukoba Rusije i Ukrajine i dodao da se BiH neće i ne može pridružiti nikakvim sankcijama, jer Srpska neće dati saglasnost za to.

Sastanku su pored Dodika prisustvovali lideri Socijalističke partije Petar Đokić, Demosa Nedeljko Čubrilović i Narodne partije Srpske Darko Banjac.

BONUS VIDEO:

NASER ORIĆ IGRAO KOLO DOK SU MI PALILI SINA: Majka žrtve pokazala jezive fotografije iz Podrinja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)