OTAC I SIN PUCALI U KĆER BIZNISMENA: Prijedorska policija u akciji "Talijan" rešila više krivičnih dela

S. MIŠLjENOVIĆ

03. 02. 2022. u 08:12

PRIJEDORSKA policija u akciji "Talijan" rasvetila je tri razbojništva i dve teške krađe za koje su osumnjičeni Danilo K. iz Prijedora, kao i otac i sin Milan R. i Đuliano R. iz tog grada. Među rasvetljenim krivičnim delima je i pucnjava na Ljubicu Romanić, ćerku vlasnika firme "Peti neplan" iz Omarske Željka Romanića, potvrđeno je "Novostima" u policiji.

ОТАЦ И СИН ПУЦАЛИ У КЋЕР БИЗНИСМЕНА: Приједорска полиција у акцији Талијан решила више кривичних дела

Uviđaj policije u Omarskoj / foto Novosti

Nezvanično izvor blizak istrazi kaže da su za pucnjavu osumnjičeni otac i sin, koji su zasada nedostupni policiji i za njima će biti raspisana poternica.

Podsećanja radi razbojnici, više njih, presreli su automobil koji je vozila Ljubica, 9. oktobra 2020. godine oko 23 sata u selu Niševići kod Omarske, i na njega pucali. Ipak, Ljubica je ostala pribrana, nastavila je da vozi i nije se zaustavila. Napadači su pucali i dok je bežala. Jedno zrno je probilo stop svetlo i završilo u zadnjem sedištu automobila, ali je Ljubica prošla bez povreda.

Njen otac Željko Romanić ispričao je ranije za "Novosti" da je njegova kćerka pokupila pazar iz dva lokala od oko 1.000 KM i "opel astrom" krenula kući kada su je napadači presreli. Smatra da se tu radilo o dobro planiranoj sačekuši, jer su napadači na put navukli betonski blok.

- U vožnji ju je pretekao automobil, a onda joj se preprečio na putu. Tri maskirana napadača, naoružana automatskim puškama, stajala su na putu, a četvrti je bio u vozilu. Pokušali su da je zaustave povicima "policija, policija" i navlačili su je prema tom betonskom bloku. Čim je videla cev puške, ona je dodala gas i krenula da beži - kaže Romanić.

Pojašnjava da je njegova kćerka nekako uspela da prođe "kroz" napadače, a veruje da je jednog od njih zakačila vozilom jer je na "astri" polomljen retrovizor.

- Odmah me je pozvala i ja sam kontaktirao sa policijom. Stigli su brzo, ali napadači su do tada već pobegli. Verujem da je ona napadnuta iz koristoljublja i da su planirali da je opljačkaju, jer moja porodica ni sa kim nije u zavadi i nema drugog razloga za napad - rekao je Romanić.

On kaže da je njegova kćerka, srećom, prošla bez povreda, ali da je preživela veliki šok i traumu koji bi na njoj mogli ostaviti trajne posledice

OTAC: TO JE BIO POKUŠAJ UBISTVA

ŽELjKO Romanić kaže i da mu je nejasno zašto je slučaj kvalifikovan kao pokušaj razbojništva, jer on smatra da je reč o pokušaju ubistva.

- Možda su oni planirali razbojništvo, ali se to pretvorilo u nešto drugo. Pa ona ih je već prošla i kada im je pljačka propala, pucali su "u leđa" - poručio je Romanić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)