OPREZ - SMANJI BRZINU I SAČUVAJ ŽIVOT: Na području Istočnog Sarajeva počelo je postavljanje ukupno devet stacioniranih sistema

M. REGOJE

01. 02. 2022. u 06:08

NA području koje pokriva Policijska uprava Istočno Sarajevo počelo je postavljanje ukupno devet stacioniranih radarskih sistema za kontrolu brzine motornih vozila.

ОПРЕЗ - СМАЊИ БРЗИНУ И САЧУВАЈ ЖИВОТ: На подручју Источног Сарајева почело је постављање укупно девет стационираних система

Branimir Šehovac, Foto Novosti

Radari će se nalaziti na teritoriji svih šest gradskih opština grada Istočno Sarajevo, kao i na teritoriji opština Rogatica i Han Pijesak, koje spadaju u operativnu nadležnost PU Istočno Sarajevo.

Načelnik PU Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je da su ti radarski sistemi instalirani na mestima na kojima je u proteklom periodu zabeležen najveći broj saobraćajnih nesreća sa smrtnim ishodom. On ističe da će sve lokacije na kojima će se nalaziti stacionarni radari biti obeležena saobraćajnim znakovima upozorenja za vozače koji ulaze u zonu radarske kontrole.

- Radarski sistemi se postavljaju isključivo zbog bezbednosti učesnika u saobraćaju. Nije nam cilj da kažnjavamo ljude, nego da usporimo saobraćaj na tim deonicama, odnosno da ne dolazi do tih najtežih posledica - rekao je Šehovac.

Branimir Šehovac, Foto Novosti

Nakon što su pojedini vozači objavili fotografije postavljenih stacionarnih radara na društvenim mrežama, najviše negodovanja izraženo je zbog instaliranja ovog radara u Ulici Kasindolskog bataljona, odnosno na cesti ka Bolnici "Srbija". Na tom mestu ograničenje je 40 kilometara na čas, te građani koji najčešće koriste tu deonicu smatraju da je to previše nisko ograničenje.

- Mi tu imamo veliki broj poginulih u saobraćajnim nesrećama i na osnovu toga smo i postavili na tom mestu radar. Tih 15-20 sekundi spore vožnje sigurno neće ugroziti ničiji život - dodaje Šehovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)