AMERIKANCI NESTRPLJIVI JER ISTINA IZLAZI NA VIDELO Obrad Kesić o politici SAD prema RS: Žele da ukinu Dejton, smatraju ga privremenim

Tanjug

18. 01. 2022. u 09:58

PREDSTAVNICI SAD i neki članovi Kongresa nastavljaju da podržavaju ono što su podržavali u poslednjih 20 godina, a to je da raskinu Dejtonski sporazum, jer ga smatraju privremenim, izjavio je Obrad Kesić, šef Predstavništva Republike Srpske u Vašingtonu.

АМЕРИКАНЦИ НЕСТРПЉИВИ ЈЕР ИСТИНА ИЗЛАЗИ НА ВИДЕЛО Обрад Кесић о политици САД према РС: Желе да укину Дејтон, сматрају га привременим

Foto privatna arhiva

Kesić je za Jutarnji program RTRS-a rekao da na taj način podržavaju bošnjačku politiku, na štetu preostala dva konstitutivna naroda.

- Predstavnici probosanskih stranaka ne žele da razgovaraju sa Hrvatima oko izbornog procesa, kao ni sa Srbima oko povratka nadležnosti entitetima - naveo je Kesić.

On kaže da nije samo Balkan u pitanju, gde vidimo direktno mešanje u unutrašnje stvari suverenih država.

- Svetski poredak nije više onakav kakav je bio pre 20 godina. Vidimo da i članovi EU sve više ulaze u otvorene sukobe, jer ne mogu više da prate politiku SAD, tj. politiku konfrontacije, sukoba i izazivanja veštačkih kriza - naveo je Kesić.

Amerikanci su nestrpljivi jer je BiH, kaže on, pored Kosova, rezultat njihovog nelegalnog vojnog ulaganja.

BONUS VIDEO: 

ZVONE ZVONA NA DAN REPUBLIKE SRPSKE: Patrijarh Porfirije stigao u Banjaluku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)