OPTUŽENI ZA IZBORNE PREVARE: Muljali na referendumu u Tesliću

O.M.

26. 11. 2021. u 09:14

OKRUŽNO javno tužilaštvo u Doboju podiglo je optužnicu protiv devetoro Teslićana zbog izbornih prevara tokom održavanja referenduma za opoziv načelnika te opštine Milana Miličevića (SDS) 3. marta 2019. godine.

ОПТУЖЕНИ ЗА ИЗБОРНЕ ПРЕВАРЕ: Муљали на референдуму у Теслићу

RTRS

Optuženi su Nikolina Ristić (32) i Sretko Kitić (39), predsednica i član Komisije za sprovođenje postupka opoziva načelnika opštine Teslić, Milorad Gotovac (58), predsednik glasačkog odbora na glasačkom mestu Očauš, te Srđan Danilović (36), Darko Jovetić (40), Čedo Lazić (55), Alen Seferović (28), Božo Ignjić (57) i Savo Đukić (35). Njih petoro se terete za krivično delo sprečavanja održavanja izbora i glasanja, petoro je optuženo za izbornu prevaru i jedno za pokušaj tog dela.

U optužnici se navodi da su imenovani "muljali" sa rezultatima glasanja na biračkim mestima Očauš, Vlajići, Donji Buletić i Rudnik.

- Optuženi se terete da su u postupku provođenja referenduma za opoziv načelnika opštine Teslić 3. marta 2019.godine u više izbornih jedinica prekršili odredbe Izbornog zakona BiH, tako što su na protivpravan način sprečili objavljivanje rezultata glasanja i falsifikovali rezultate glasanja - navodi se u optužnici, koju je potvrdio Osnovni sud u Tesliću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu