DODIK PORUČIO ESKOBARU: On mora da zna da BiH ima budućnost samo na osnovu Ustava potpisanog 1995. godine

S. M.

07. 11. 2021. u 14:27

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik naglasio je da bi zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijel Eskobar morao da zna da BiH može da ima budućnost samo na osnovu Ustava BiH na koji su pristali svi 1995. godine i ako se njeni narodi i entiteti budu borili za nju, a ne Amerikanci, Rusi, Evropljani ili visoki predstavnici.

ДОДИК ПОРУЧИО ЕСКОБАРУ: Он мора да зна да БиХ има будућност само на основу Устава потписаног 1995. године

FOTO: Novosti

- Ako se međunarodni faktor zaista zalaže da BiH opstane, onda je i pred njima i pred nama prilično jasan izbor, a to je Ustav BiH koji niko ne spori i koji je nedvosmislen, poručio je Dodik komentarišući posetu zamenika pomoćnika državnog sekretara SAD Gabrijela Eskobara BiH i sutrašnje odvojene susrete sa članovima Predsedništva BiH.

- Ukoliko Gabrijel Eskobar misli da je kriza u kojoj se nalazi BiH izazvana da bi, kako on kaže, Milorad Dodik sačuvao moć i bogatstvo, srpski član Predsedništva BiH je rekao da želi odmah da mu poruči da je džaba dolazio, te da ukoliko ne promeni optiku i sagleda činjenice koje su očigledne, onda će i sam doprineti atrofiji zemlje koju su i Amerikanci preko visokih predstvnika i Ustavnog suda BiH modelirali svih prethodnih godina po željama muslimana.

On je rekao da u BiH više ne prolazi sila međunarodnog faktora, jer se na batine na ovom prostoru oguglalo, i zato ni sila ni pretnje ne mogu da poluče rezultat.

Dodik je ukazao da je priča o korupciji, ruskom uticaju, navodnom bogatstvu političara u BiH, što je omiljena poštapalica zapadnjaka, deplasirana i stereotip koji Amerikanci održavaju kako bi sačuvali svoje projekcije u BiH.

On je dodao da pričom o korupciji i bogatstvu političara Eskobar pokušava da demorališe građane Republke Srpske nudeći im aspirin za karcinom koji je metastazirao.

On je upitao zar Eskobar misli da građani Republike Srpske ne vide šta se dešava poslednjih 26 godina u kojima su im otimali nadležnosti, šume, zemljište, obeležja, pa i Dan Republike i zar toliko potcenjuje ljude u Republici Srpskoj smatrajući ih toliko kratkovidim i nesposobnim da vide šta se godinama unazad radi od Republike Srpske.

- Što se tiče moći Milorada Dodika ona proističe iz podrške više od 380.000 glasova birača koje sam dobio na izborima, a imovina koju posedujem je sticana napornim i zakonitim radom duže od 40 godina, i nikada nije osporena ni pred jednim sudom ni u BiH ni van nje.

- Da bih sačuvao svoju imovinu, a Eskobar zna da sam ja pre 26 godina ušao u politiku kao imućan čovek, i da bi svi ljudi u Republici Srpskoj sačuvali svoju imovinu potreban nam je mir, stabilnost i pravna država za koju se borim, poručio je srpski član Predsedništva BiH.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna