EKSPLOZIJA KOD DERVENTE: Bacio "kašikaru" pored svoje kuće, završio u bolnici - policija pronašla arsenal u kući

N. Đurić

26. 10. 2021. u 14:19

DERVENTSKA policija je intervenisala povodom eksplozije koja je juče odjeknula u selu Trstenci, po prijavi da je M. J. sa područja grada Derventa nedaleko od svoje porodične kuće u obližnjoj njivi bacio eksplozivnu napravu, tačnije bombu.

ЕКСПЛОЗИЈА КОД ДЕРВЕНТЕ: Бацио кашикару поред своје куће, завршио у болници - полиција пронашла арсенал у кући

Foto: D. Mišić

"Novosti“ saznaju da je reč 48-godišnjem Miru J. (48), kod koga je, u prostorijama koje koristi u selu Trstenci, gde je i odjeknula „kašikara“, pronađeno i oduzeto gotovo 200 metaka različitog kalibra. Srećom, u ovoj eksploziji niko nije povređen ni oštećen, ali je „bombaš“, ipak, smešten u dobojsku bolnicu.

- Po prijavi su odmah postupili policijski službenici Policijske stanice Derventa, koji su pronašli mesto gde je aktivirana eksplozivna naprava te utvrdili da u neposrednoj blizini nije bilo lica i da niko nije povređen. Na osnovu naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen je pretres prostorija koje koristi navedeno lice, prilikom čega su pronađena i oduzeta 184 metka različitog kalibra - saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

O svemu je obavešten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Doboj koji se izjasnio da slučaj ima obeležje krivičnog dela „nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“, naveli su iz policije.

"Novosti" nezvanično saznaju da je bacač bombe u Trstencima smešten u odeljenje psihijatrijske bolnice u Doboju, kao i da se ranije lečio od ovisnosti od alkohola.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: AKCIJA "PLANTAŽA 2012" - Uhapšena dvojica Banjalučana, osumnjičena da su uzgajala marihuanu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)