PLANIRALI OTMICU POZNATOG ADVOKATA! Uhapšena naoružana grupa u Bijeljini, otkriven plan akcije

O.M.

25. 10. 2021. u 10:48

DIANA Jović Cvetinović, Sanja Stupar i Igor Perić iz Bijeljine uhapšeni su zbog sumnje da su planirali otmicu poznatog advokata Miloša Stevanovića.

ПЛАНИРАЛИ ОТМИЦУ ПОЗНАТОГ АДВОКАТА! Ухапшена наоружана група у Бијељини, откривен план акције

Foto: Jutjub/IN Televizija emisije

Akciju je sprovela Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske, uz podršku pripadnika Specijalne antiterorističke jedinice i PU Bijeljina.

- Uhapšeni su D. J. C., S. S. i I. P. zbog postojanja sumnje da su izvršili krivično delo pripremanje otmice. U toku su pretresi i rad na dokumentovanju navedenih krivičnih dela - rekla je portparolka MUP-a RS Mirna Miljanović.

Kako saznajemo osumnjičeni su imali poslovne odnose sa Stevanovićevom advokatskom kancelarijom. Prema nepotvrđenim informacijama navodno je postojao dug koji su osumnjičeni planirali da naplate tako što će u saobraćaju presresti i oteti Stevanovića, a zatim tražiti otkup za njegovo puštanje.

- U pretresima je pronađeno oružje i drugi predmeti koje su osumnjičeni pripremili za izvršenje krivičnog dela - kaže izvor blizak istrazi.

Akcija je sprovedena pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, a po naredbi Okružnog suda Banjaluka. Kako saznajemo kao organizator je označena Diana Jović Cvetinović.

Advokat Stevanović je poznat po tome što je branio Tijanu Maksimović, poznatiju kao Tijana Ajfon, koja je u Bijeljini uhapšena prošle godine zbog sumnje da je počinila krivično delo navođenje na prostituciju. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna