SUMNJIVO ODLAGANJE SUDSKOG PROCESA: Porodica Danijele i Darija Hršuma, stradalih na Palama, gubi veru u rad pravosuđa

O. MATAVULj

18. 10. 2021. u 11:07

PORODICA Danijele i Darija Hršuma, supružnika koji su poginuli u saobraćajnoj nesreći na Palama, ogorčena je radom pravosuđa jer ni posle 14 meseci nisu dočekali početak suđenja Amiru Kujoviću (37) iz Sarajeva, optuženom za izazivanje tog tragičnog udesa.

СУМЊИВО ОДЛАГАЊЕ СУДСКОГ ПРОЦЕСА: Породица Данијеле и Дарија Хршума, страдалих на Палама, губи веру у рад правосуђа

Foto Vatrogasna jedinica Pale

Okružni sud u Istočnom Sarajevu optužnicu je potvrdio 29. aprila i u dva navrata zakazivao i odlagao suđenje. Prvo zbog bolesti sudije, a prošle sedmice u sudnici se nije pojavio optuženi Kujović. Nedolazak je pravdao bolešću i kao dokaz dostavio nalaz privatne laboratorije u kojem se navodi da je na antigenskom testu pozitivan na kovid 19.

Ništa tu ne bi bilo čudno da Kujović nije testiran na dan suđenja. Naime, ročište je bilo zakazano za 13 časova, a optuženi je testiran u 9.01 i u 9.30 je utvrđeno da je pozitivan na koronu.

Miloš Dragović, otac stradale Danijele, za "Novosti" kaže da se u predmetu stalno dešavaju neke čudne stvari zbog kojih sumnja da se ne radi o slučajnostima. Optužnicu su dočekali krajem aprila, a suđenje nije počelo šest meseci od njenog potvrđivanja.

- Od tragedije je prošlo 14 meseci, a nijedno ročište nije održano. Kao da se proces namerno odlaže i odugovlači. Mnogo je nelogičnosti koje su se pojavljivale. Nakon nesreće optuženi je bio pozitivan na drogu, što se nije našlo u optužnici jer dodatnim veštačenjem nije utvrđeno prisustvo narkotika u krvi. Na taj nalaz se čekalo šest meseci, jer je navodno bio pokvaren uređaj za analizu - kaže Dragović.

U dahu priča da je potom promenjen tužilac, jer je onaj koji je podigao optužnicu prešao u Tužilaštvo BiH. Na izjašnjenje o krivici 31. maja pojavio se novi tužilac za koga Dragović kaže da uopšte nije bio upoznat s predmetom, jer ga je taj dan dobio.

- Početak suđenja su zakazali za 30. septembar (pet meseci nakon podizanja optužnice), a da nas o tome nisu obavestili. Novi termin je bio 14. oktobar, a onda se ne pojavi optuženi koji je baš to jutro testiran na koronu. Sve su to razlozi zbog kojih verujemo da se tu nešto sumnjivo dešava - ističe Dragović.

Danijela i Dario Hršum, Foto "Fejsbuk"

Danijela i Dario Hršum, roditelji dva maloletna sina, poginuli su 11. avgusta prošle godine na putu Pale - Ljubogošta, kod tunela Kalovita brda, kada je u njihov "audi A3" direktno udario "mercedes GLC 350", kojim je upravljao Kujović.

U optužnici se navodi da je Kujović vozio bez važeće dozvole i pod uticajem alkohola sa 0,41 promila alkohola u krvi, brzinom od 75 kilometara na sat, iako je zbog vremenskih uslova bezbedna brzina bila do 49 kilometara. Vozilom je prešao u levu traku i udario u "audi A3" koji je potom sleteo s puta. Hršumi su na mestu ostali mrtvi, a u "mercedesu" je teško povređena Amina R.

Problemi sa zakonom

AMIR Kujović je vlasnik noćnog kluba "Valter" i kafića "Mjuzik" u Sarajevu. I ranije je imao problema sa zakonom, kao i više desetina raznih prekršaja. U vreme nesreće u registru je imao dug od 4.500 KM neplaćenih kazni za razne prekršaje.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a