SVAĐA OKO NESTALIH MILIONA! Sednica Skupštine grada Banjaluka o rebalansu budžeta u znaku verbalnih sukoba

S. MIŠLjENOVIĆ

13. 10. 2021. u 08:12

VERBALNI sukobi odbornika većine i gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića, postali su, nažalost, sastavni deo svake sednice Skupštine grada.

СВАЂА ОКО НЕСТАЛИХ МИЛИОНА! Седница Скупштине града Бањалука о ребалансу буџета у знаку вербалних сукоба

BURNO Sednica Skupštine grada Banjaluka, Foto A. Čavić

Tako ni zasedanje u utorak nije prošlo bez teških reči zavađenih oko nestalih miliona maraka dok je na vlasti u gradu bio SNSD, pa do optužbi da gradonačelnik Stanivuković nije ispoštovao obećanje oko isplate novčane pomoći zdravstvenim radnicima i porodiljama!

Tako je raspravu o rebalansu budžeta obeležio verbalni sukob između Draška Stanivukovića i Srđana Amidžića, odbornika SNSD i aktuelne većine. Stanivuković je Amidžića optužio da je uzeo sa računa grada 2,5 miliona KM pojedinim transakcijama. S druge strane Amidžić je zatražio pauzu od 10 minuta u ime SNSD kako bi gradonačelnik doneo navodne dokumente Tima za reviziju u kojima piše da je on to uradio, sve sa datumima.

Amidžić je u toku rasprave istakao da zbog neisplaćivanja pomoći porodiljama i zdravstvenim radnicima u iznosu od po 500 KM nije za usvajanje rebalansa budžeta.

- Od aprila i usvajanja budžeta nije isplaćeno ono što smo se dogovorili, a vezano je za podršku porodiljama. Skupština grada je zauzela stav, 500 KM za svaku porodilju kada je u pitanju novorođeno dete. Izostala je i podrška zdravstvenim radnicima. O kakvom Nacrtu mi govorimo, šta to mi usvajamo, za šta glasamo? Što čekaju sredstva za porodilje od aprila? - upitao je Amidžić i dodao da se o višku sredstava trebaju pitati i predstavnici mesnih zajednica.

Gradonačelnik Stanivuković je na to upitao Amidžića gde je bio pre četiri godine i zašto takav nije bio i ranije.

- Gde je bila podrška porodiljama u četiri godine vašeg mandata, da li ste dali ijednu marku njima? Da li ste dali ijednu marku podrške zdravstvenim radnicima prošle godine u jeku pandemije - naglasio je Stanivuković.

OPTUŽBE Amidžić i Stanivuković, Foto A. Čavić

On je naveo da neusvajanje Nacrta rebalansa znači da će skupštinska većina pristati na to da ne raspodeli višak od 17 miliona maraka svim građanima. Gradonačelnik je odgovarajući Amidžiću rekao: "Nemate vi tu veliku ljubav prema nikome, osim prema svom kapitalu".

Stanivuković je dodao da rade i više od onoga što su iz SNSD tražili.

- Porodiljama umesto milion KM, dajemo 1,2 miliona KM. Takođe, Domu zdravlja dajemo istorijski najveću podršku od 2,5 miliona KM, što je dva puta više nego što ste im vi pružili - rekao je Stanivuković, odgovarajući odborniku SNSD.

Partijsko zapošljavanje?

NEVEN Stanić, šef Kluba US, izjavio je da je gradonačelnik Stanivukoviću toku kampanje rekao da će zapošljavati preko konkursa ali da tako sada ne radi. I dodao je da u Gradskoj upravi ima preko 30 radnika, i 25 u "Akvani" koji su zaposleni po partijskoj liniji i nisu prošli konkurs.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)