POVUKLA CEV, SPASLA SE! Svedočenje Nevenke Milanović na suđenju njenom suprugu

O. MATAVULj

29. 09. 2021. u 07:13

VIDELA sam prst na obaraču i u sekundi shvatila da će pucati. Gurnula sam cev i hitac me pogodio u rame. Bol je bila užasna.

ПОВУКЛА ЦЕВ, СПАСЛА СЕ! Сведочење Невенке Милановић на суђењу њеном супругу

UVIĐAJ Mesto pokušaja ubistva, Foto O. Matavulj

Ponovo je nasrnuo na mene, oborio me s kreveta i ciljao u glavu. Uspela sam povući pušku, pa me je pogodio u grudi.

To je u Okružnom sudu u Banjaluci ispričala Nevenka Milanović na suđenju svom suprugu Zdravku Milanoviću (67), optuženom za pokušaj njenog ubistva. Zločin se dogodio 15. marta u njihovoj kući u Čardačanima kada je Nevenka pogođena sa 120 zrna sačme.

Ona kaže da su kritičnog dana imali manju razmiricu, i da je Zdravko uveče došao u sobu i verbalno je maltretirao, ne dozvoljavajući joj da spava.

- Ispitivao je da li ima razloga da ide ili da ostane. Opsovala sam i njega i razloge, govoreći mu da radi šta hoće. Molila sam da ne pravi probleme, govoreći da je vreme da se smiri, jer ima 68 godina. Nakon toga on je uzeo flašu rakije, izašao napolje i upalio auto i traktor - ispričala je Nevenka.

Kaže da se Zdravko nakon nekog vremena vratio u sobu, naoružan puškom. Nije verovala da će pucati.

- Uperio je pušku u mene, govoreći da se ne slaže da komuniciram s našim sinovima.

Odgovorila sam da se dece neću odreći, a on je odgovorio: "Ubiću te!". Videla sam prst na obaraču i u sekundi gurnula sam cev i pogodio me je u rame - rekla je Nevenka.

Priseća se da je krv liptala na sve strane, da je mnogo bolelo. On je ponovo nasrnuo na nju i oborio je na pod i cev puške usmerio prema njenoj glavi.

- Povukla sam cev i pogodio me je u grudi. Izašao je iz sobe i čula sam automobil kako odlazi. Telefonom sam pozvala njegovog brata Slavka i rekla šta se desilo. Molila sam se Bogu da preživim, da vidim decu i unuke - prisetila se Nevenka.

Ona tvrdi da je muž i ranije znao da je verbalno vređa i da je to počelo od 2003. Za 29 godina braka jednom ju je udario.

SMETALO MU ŠTO POSEĆUJE SINOVE

NEVENKA Milanović kaže da je Zdravko kobnog dana njihove sinove nazvao "lošim ljudima", govoreći im da više ne dolaze u njihovo dvorište. Razlog za to je, kako navodi, što je ona te godine išla kod snaje u Austriju, što je Zdravku smetalo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista