NISU GA SPREČILI DA DOĐE U MOSTAR: Povukli pozivnicu za Draška posle izjave o Incku, on stigao da posmatra skokove sa Starog mosta

Tanjug

25. 07. 2021. u 13:44

GRADONAČELNIK Banjaluke Draško Stanivuković došao je danas u Mostar, iako su organizatori tradicionalnih skokova sa Starog mosta povukli pozivnicu da prisustvuje toj manifestaciji zbog komentara na odluku visokog predstavnika BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida.

НИСУ ГА СПРЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ У МОСТАР: Повукли позивницу за Драшка после изјаве о Инцку, он стигао да посматра скокове са Старог моста

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

On je posetio Sabornu crkvu, gde je rekao da voli da dođe u Mostar i da retko koja godina prođe da ne dođe u taj grad.

- Ne mogu da dopustim kao čovek da jedan klub takvu vrstu tradicije prekine. Ovo je jedna viša ideja, treba da sarađujemo, da gradimo prijateljski odnos i da se uzajamno posećujemo - naveo je Stanivuković dodajući da misli da je njegov dolazak nešto pozitivno.

Naglasio je da nikada nije ni jednom izjavom umanjio ničiju bol i nemile događaje iz prošlosti, već da je samo rekao da se protivi tome da se nekome nešto nameće i preti.

- Uvek sam se borio za sve vrste sloboda i iznošenje bilo kojih pogleda i podržavam da neko misli drugačije od mene, ali ne želim da mi zabrani da mislim, to je suština i to je bila suština mog komentara - objasnio je Stanivuković.

Dodao je da ne zamera Klubu skakača u vodu Mostara na jučerašnjoj odluci.

- Želim svim takmičarima puno uspeha, a vi znate da sam ja neobičan. Možda se i spustim do Starog mosta u 16 časova. Ne volim bilo koju vrstu stega i da mi bilo ko šta ograničava - kazao je Stanivuković.

Organizacioni odbor Kluba skakača u vodu "Mostari" uputio je juče Stanivukoviću dopis u kojem mu otkazuje pozivnicu za dolazak na ovu tradicionalnu manifestaciju u gradu na Neretvi zbog komentara na odluku visokog predstavnika BiH Valentina Incka o zabrani negiranja genocida. Gradonačelnik Banjaluke izjavio je u petak da je Inckova odluka najveća moguća katastrofa.

- To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički - kazao je Stanivuković ističući da bilo koja vrsta nametanja nije dobra.

- Da mi neko nameće mišljenje ili pogled na istoriju, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazala se kao veoma loša po celu Bosnu i Hercegovinu - rekao je Stanivuković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći