OBLJUBIO TRI MALOLETNE SESTRE: Dragan je bio ljubavnik njihove majke kada je počinio zločin, a sada je osuđen na 17 godina zatvora

R.S.

19. 07. 2021. u 15:07

OSUMNjIČENI Dragan B. iz Laktaša osuđen je danas u ponovljenom postupku pred Okružnim sudu Banjaluka na jedinstvenu kaznu od 17 godina zatvora za obljubu i seksualno zlostavljanje tri devojčice mlađe od 15 godina.

ОБЉУБИО ТРИ МАЛОЛЕТНЕ СЕСТРЕ:  Драган је био љубавник њихове мајке када је починио злочин, а сада је осуђен на 17 година затвора

Foto: Depositphotos

Radi se o najšokantnijem slučaju pedofilije, ikada otkrivenom u Srpskoj, jer su žrtve tri sestre (2005., 2007., 2008. godište), dok je Dragan B. bio ljubavnik njihove majke M.J. (40), protiv koje se vodi odvojeni postupak zbog sumnje da je pred kćerkama imala seksualne odnose s optuženim.

Osim na zatvorsku kaznu, optuženom je izrečena i zabrana približavanja i komunikacije sa žrtvama u trajanju od dve godine, s tim da se vreme provedeno u pritvoru ne računa u ovu kaznu.

Tužilaštvo je uoči izricanja presude izmenilo optužnicu i odustalo od gonjenja Dragana B. za seksualno zlostavljanje i četvrte, najmlađe sestre, koja je 2013. godište. Razlog je to što ona istražiocima i psiholozima nije mogla dati informacije o krivičnom delu.

U ostalom delu optužnica je ostala neizmenjena pa se on teretio za tri slučaja obljube nad decom mlađom od 15 godina, odnosno nad sestrama (2005., 2007., 2008. godište), kao i za zadovoljene polnih strasti pred detetom.

Prema optužnici, Dragan B. je bio u ljubavnoj vezi sa majkom žrtava. U odsustvu oca dece svakodnevno je boravio u njihovoj kući, pomažući u poljoprivrednim radovima i slično. Zlostavljanje se odvijalo od februara 2019. do februara 2020. godine kada je Dragan B. više puta imao seksualne odnose s devojčicama u svojoj, ali i njihovoj kući. U nekoliko navrata se to dešavalo u vreme dok je majka žrtava bila u drugoj prostoriji kuće.

Zbog prirode krivičnih dela i zaštite žrtava, čitav postupak je bio zatvoren za javnost.

Okružni sud u Banjaluci ranije je osudio Dragana B. na 19 godina zatvora, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i postupak vratio na novo suđenje. Sud je tada uvažio žalbu odbrane koja je ukazivala na nezakonitost dokaza na kojima se zasnivala prvostepena presuda. Sporan je bio način na koji su žrtve saslušane tokom istrage.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)