PRESUDA ZA OBLJUBU 4 SESTRE! U Banjaluci u ponedeljak epilog za najšokantniji slučaj pedofilije u RS

O. MATAVULj

15. 07. 2021. u 06:08

U OKRUŽNOM sudu u Banjaluci juče je završeno ponovljeno suđenje Draganu B. iz Laktaša, optuženom za obljubu i seksualno zlostavljanje četiri devojčice mlađe od 15 godina, a presuda će biti izrečena u ponedeljak.

ПРЕСУДА ЗА ОБЉУБУ 4 СЕСТРЕ! У Бањалуци у понедељак епилог за најшокантнији случај педофилије у РС

Foto Shutterstock

Radi se o najšokantnijem slučaju pedofilije, ikada otkrivenom u Srpskoj, jer su žrtve četiri sestre (2005, 2007, 2008. i 2013. godište), dok je Dragan B. ljubavnik njihove majke M. J. (40), protiv koje se vodi odvojeni postupak zbog sumnje da je pred kćerkama imala seksualne odnose s optuženim.

Kako saznajemo, tužilaštvo je juče izmenilo optužnicu i odustalo od gonjenja Dragana B. za seksualno zlostavljanje najmlađe devojčice. Razlog je to što ona istražiteljima i psiholozima nije mogla da da informacije o krivičnom delu. U ostalom delu optužnica je ostala neizmenjena pa se optuženi tereti za tri slučaja obljube nad decom mlađom od 15 godina, odnosno nad sestrama (2005, 2007, 2008. godište), kao i za zadovoljenje polnih strasti pred detetom.

ODLUKA Okružni sud Banjaluka, Foto D. Pozderović

U završnoj reči tužilaštvo je tražilo da se Dragan B. kazni u skladu sa zakonom. S druge strane, odbrana tvrdi da uopšte nije počinjeno krivično delo zadovoljenja polnih strasti, kao ni obljuba nad dve devojčice, dok je za treću Dragan B. sam priznao obljubu.

Prema optužnici Dragan B. je bio u ljubavnoj vezi sa majkom žrtava. U odsustvu oca dece svakodnevno je boravio u njihovoj kući, pomažući u poljoprivrednim radovima i slično.

Zlostavljanje se odvijalo od februara 2019. do februara 2020. godine kada je Dragan B. više puta imao seksualne odnose s devojčicama u svojoj, ali i njihovoj kući. U nekoliko navrata se to dešavalo u vreme dok je majka žrtava bila u drugoj prostoriji kuće.

Zbog prirode krivičnih dela i zaštite žrtava ceo postupak je bio zatvoren za javnost.

UKINUTA PRESUDA

OKRUŽNI sud u Banjaluci ranije je osudio Dragana B. na 19 godina zatvora, ali je presudu ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i postupak vratio na novo suđenje. Sud je tada uvažio žalbu odbrane koja je ukazivala na nezakonitost dokaza na kojima se zasnivala prvostepena presuda. Sporan je bio način na koji su žrtve saslušane tokom istrage.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina